Lockdown: Αγωνία για τις επόμενες 15 ημέρες – Διχάζουν τα νέα μέτρα

Must Read

Παρά τα περιοριστικά μέτρα και το αυστηρό lockdown, τα κρούσματα παραμένουν αυξημένα. Οι γιατροί στα νοσοκομεία της Αττικής βιώνουν δραματικές στιγμές, αφού οι εισαγωγές ασθενών σε ΜΕΘ Covid-19 έχουν «χτυπήσει κόκκινο» και οι μονάδες εντατικής θεραπείες έχουν καλυφθεί.

Αγωνία για το αν θα αποδώσουν τα νέα μέτρα

Εξαιρετικά δύσκολα παραμένουν τα επόμενα 24ωρα, καθώς σύμφωνα με όσα δηλώνουν οι ειδικοί, τα μεταλλαγμένα στελέχη είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά στο τρίτο κύμα, και πιέζουν περαιτέρω την κατάσταση. Όπως όλα δείχνουν, και τις επόμενες ημέρες θα διατηρηθεί ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων, ενώ από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται κάποια αποκλιμάκωση.

Άγνωστες παραμένουν οι σκέψεις της κυβέρνησης για το αν θα παραταθούν μερικές ημέρες ακόμα -πέραν της 16η Μαρτίου- τα μέτρα περιορισμού. Το ζητούμενο είναι να ανοίξει η αγορά όσο πιο σύντομα γίνεται, αλλά όχι με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Τα νέα μέτρα… μπερδεύουν!

Το παρατεταμένο lockdown έχει κουράσει τους πολίτες και συνάμα τούς έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις «κάνει διακρίσεις» και πολλά κενά!

Ζήτημα 1: Σύμφωνα με το ΦΕΚ, απαγορεύεται η μετακίνηση για αγροτικές εργασίες από νομό σε νομό για όσους έχουν ελιές και κτήματα (κλάδεμα και συγκομιδή ελαιοκάρπου), ενώ επιτρέπεται η «ποδηλατάδα» από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ! Δηλαδή στη βόλτα όλα επιτρέπονται, ενώ για ανθρώπους που μπορεί να έχουν αγροτικές εκκρεμότητες, οι απαγορεύσεις θεωρούνται δεδομένες.

Ζήτημα 2: Οι απαγορεύσεις επιβάλλουν να μην επιτρέπεται να υπάρχουν στον ίδιο χώρο περισσότερα από 9 άτομα, ωστόσο ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε ότι οι «διαδηλώσεις προβλέπονται»! Η αντίδραση του κόσμου είναι έκδηλη, καθώς η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που δεν μπορεί να τηρήσει, δεν επιβάλλει την τάξη σε όλους, κάνει διακρίσεις και στους «αδύναμους» επιβάλλει βαριά πρόστιμα!

Όπως και να έχει πάντως, οι αντοχές οικονομίας και κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Όσα μηνύματα και να στέλνει η κυβέρνηση περί «υπομονής», «αντοχής» και «πειθαρχίας στα μέτρα», ο κόσμος στέλνει το δικό του μήνυμα μετά από 5 μήνες συνεχούς lockdown. 

Παυλάκης: Ακόμα σε κίνδυνο κατάρρευσης η Αττική – Θα περάσουμε τα 100 θύματα τη μέρα

«Αν εφαρμοστούν τα περιοριστικά μέτρα είναι ικανά να αλλάξουν την επιδημιολογική εικόνα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης. Η Αττική βρίσκεται ακόμα σε μεγάλο κίνδυνο κατάρρευσης προειδοποίησε, κάνοντας λόγο για άνω των 100 θυμάτων ημερησίως. Ανέφερε ότι είναι «πανεύκολο να φτάσουμε τα 3.000 κρούσματα ημερησίως χωρίς τήρηση των μέτρων».

«Οι Πασχαλινές μετακινήσεις μπορεί να είναι καταστροφή»

Όπως σημείωσε, «τον Απρίλιο τα μαγαζιά μπορεί να ανοίξουν. Ξεχάστε το Μάρτιο μάλλον. Θα μας το πει και ο ιός. Τα σχολεία θα μπορούσαν να αρχίσουν τον Απρίλιο χωρίς διακοπές το Πάσχα με αναπλήρωση μέρος των κενών μέρος του καλοκαιριού ή αρχίζοντας νωρίτερα. Από το καλοκαίρι και πέρα ελπίζουμε για μεγάλες ανάσες» εξήγησε ο κ. Παυλάκης. Απέκλεισε πάντως τις μετακινήσεις στο Πάσχα εάν η Αθήνα έχει τον κοχλασμό που έχει σήμερα. «Μπορεί να είναι καταστροφή. Με έναν υπερμεταδότη μολύνεται όλο το χωριό», είπε χαρακτηριστικά.

Παγώνη: «Δύσκολη η κατάσταση στα νοσοκομεία»

H Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη μίλησε στο MEGA, για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία με τους ασθενείς με κορονοϊό όσο και με τους non covid ασθενείς, αλλά και για τα νέα περιοριστικά μέτρα. «Τα μέτρα είναι πιο έξυπνα και μπορούν να πραγματικά να αποδώσουν», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι μετά τις 16 Μαρτίου τα σχολεία και τα καταστήματα μπορούν να επαναλειτουργήσουν, ώστε να ξεκινήσει ένας άλλος ρυθμός ζωής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This