Με στοιχεία κανονικότητας και μικρά νησιά covid-free η φετινή τουριστική σεζόν

Τι εκτιμά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης

Must Read

Τη μετατροπή των μικρών νησιών σε covid-free ζώνες επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας θα είναι θετικές και ότι «η επερχόμενη τουριστική σεζόν θα έχει στοιχεία κανονικότητας».

«Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στο πλοία που εκτελούν δρομολόγια είναι επιτρεπόμενη σε ποσοστό μέχρι 50% και σε όσα έχουν καμπίνες 55%. Επίσης οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για λόγους εργασίας κ.α.» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Και πρόσθεσε για τα μικρά νησιά μας: «Υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων των μικρών νησιών, ώστε αυτά να μετατραπούν σε ζώνες covid free, με την πλειοψηφία των κατοίκων να ανταποκρίνεται».

Σε ότι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε: «Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πιθανή θεσμοθέτηση του θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια στη χώρα μας σε ότι αφορά τον τουρισμός και τις μετακινήσεις γενικότερα».

Για την πανδημία και την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση, επεσήμανε: «Με τα μέτρα αυτά η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών. Είμαι πεπεισμένος ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Η επερχόμενη τουριστική σεζόν θα έχει στοιχεία κανονικότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This