Πέμπτη 13/5/2021

Με στοιχεία κανονικότητας και μικρά νησιά covid-free η φετινή τουριστική σεζόν

Τι εκτιμά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης

Τη μετατροπή των μικρών νησιών σε covid-free ζώνες επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας θα είναι θετικές και ότι «η επερχόμενη τουριστική σεζόν θα έχει στοιχεία κανονικότητας».

«Αυτή τη στιγμή η πληρότητα στο πλοία που εκτελούν δρομολόγια είναι επιτρεπόμενη σε ποσοστό μέχρι 50% και σε όσα έχουν καμπίνες 55%. Επίσης οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους των νησιών, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως για λόγους εργασίας κ.α.» ανέφερε αρχικά ο κ. Πλακιωτάκης.

Και πρόσθεσε για τα μικρά νησιά μας: «Υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού όλων των κατοίκων των μικρών νησιών, ώστε αυτά να μετατραπούν σε ζώνες covid free, με την πλειοψηφία των κατοίκων να ανταποκρίνεται».

Σε ότι αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είπε: «Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η πιθανή θεσμοθέτηση του θα προσφέρει μεγάλη βοήθεια στη χώρα μας σε ότι αφορά τον τουρισμός και τις μετακινήσεις γενικότερα».

Για την πανδημία και την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση, επεσήμανε: «Με τα μέτρα αυτά η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κρατών. Είμαι πεπεισμένος ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Η επερχόμενη τουριστική σεζόν θα έχει στοιχεία κανονικότητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ