Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Βρέθηκε ο Νίκος Αλιβιζάτος!

Αποκάλυψε ότι τον «εξαφάνισε» η ίδια η κυβέρνηση!

Ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, Νίκος Αλιβιζάτος, είχε αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής για τα περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Επιτροπή που είχε ανακοινωθεί με τυμπανοκρουσίες από την κυβέρνηση και το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Το Newsbreak.gr λοιπόν, αναρωτήθηκε εύλογα εχθές, για το που έχει εξαφανιστεί ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος παρότι λαλίστατος, δεν είχε βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για περιστατικά όπως αυτή της Νέας Σμύρνης.

Η απάντηση ήρθε σήμερα με ανακοίνωσή του κύριου Νίκου Αλιβιζάτου, ο οποίος αποκαλύπτει πως η συγκεκριμένη επιτροπή που είχε ανακοινωθεί με ζητωκραυγές, στην ουσία δεν λειτούργησε ποτέ! Για την ακρίβεια εδώ και έναν χρόνο πρακτικά δεν υπάρχει! Δείτε τα βασικά σημεία της ανακοίνωσης του:

«Με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων και, ιδίως, την καθ’ όλα αυθαίρετη συμπεριφορά της ΕΛ.ΑΣ. στο χθεσινό περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, έγινε πολύς λόγος για την σιωπή της υπό την προεδρία μου άτυπης Επιτροπής για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας»

«η εν λόγω Επιτροπή που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, έχει παύσει από έτους και πλέον να υπάρχει», καθώς, όπως εξηγεί ο καθηγητής, «μετά το γνωστό περιστατικό στο Κουκάκι (υπόθεση Ινδαρέ) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από πλευράς των αρμόδιων κρατικών αρχών να συνεχίσει το έργο της».

«Αυτό έδειξε και η τύχη που επιφυλάχθηκε στο από 4.5.2020 πόρισμά της Επιτροπής προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Στο πόρισμα αυτό, μετά από εις βάθος έρευνα είκοσι περιστατικών αστυνομικής βίας, η Επιτροπή είχε προβεί σε σειρά συστάσεων, με πρώτη την ανάγκη απόδοσης ευθυνών σε παρεκτρεπόμενα αστυνομικά όργανα»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ