Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Ντροπιαστική αγγελία εν έτη 2021! Όμιλος ζητά δικηγορίνα με… ύψος άνω του 1.75

Η νέα δικηγόρος πρέπει να είναι... ψηλή

Ψηλή και με «λίαν εξαιρετική επαγγελματική εμφάνιση» πρέπει να είναι η δικηγόρος που θα προσληφθεί σε Όμιλο Εταιριών, σύμφωνα με την αγγελία εργασίας που αναρτήθηκε σε πίνακα ανακοινώσεων, ενός από τους ισχυρότερους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας.

Από το 1910 οι γυναίκες διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους με αδιάκοπες μάχες και δυναμικό αγώνα, κόντρα στην ανισότητα των δύο φύλων, όμως σχεδόν έναν αιώνα, τα φαινόμενα εκμετάλλευσης όχι απλά δεν έχουν εκλείψει, αλλά συνεχίζουν να αποτελούν «γροθιά στο στομάχι».

Κι ενώ σε όλον τον πλανήτη γίνεται μνεία για την ξεχωριστή μέρα που αποτελεί φόρο τιμή για τους αγώνες των γυναικών, ο γνωστός Δικηγορικός Σύλλογος αναζητά όχι μόνο επαγγελματικά προσόντα για την θέση εργασίας που έχει ανακοινώσει, αλλά και… σωματικά.

«Αξιολογείται η ΛΙΑΝ Εξαιρετική Επαγγελματική Εμφάνιση και ύψος ΑΝΩ του 1.75» αναφέρεται στην αγγελία και πραγματικά αναρρωτιόμαστε. Εκτός από το γεγονός ότι απαγόρευται η διάκριση φύλλου σε αγγελίες εργασίας, ποιες από τις απαραίτητες δεξιότητες/τίτλους που αναφέρονται ως προαπαιτούμενα για την συγκεκριμένη θέση εργασίας, συνδέεται με το… ύψος της εργαζόμενης; 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ