Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει: Διασωληνωμένοι με Covid-19 (περι)μένουν εκτός ΜΕΘ!

Πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές και, ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα των τεστ που υποβάλλονται οι ασθενείς αργούν

Must Read

Νέα σοβαρή καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, ο οποίος ανέφερε ότι το μεσημέρι της Δευτέρας «είχαμε διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό σε κλινικές νοσοκομείων ευρισκόμενους σε λίστα αναμονής», αλλά και «διαπιστωμένα περιστατικά κορωνοϊού που νοσηλεύονται σε κλινικές».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «στο Αμαλία Φλέμινγκ νοσηλεύεται γυναίκα 62 ετών από τη Παρασκευή διασωληνωμένη σε θάλαμο και περιμένει να βρεθεί κενή κλίνη ΜΕΘ σε νοσοκομείο να μεταφερθεί». «Δυστυχώς, το Αμαλία Φλέμινγκ, παρότι νοσηλεύει αποκλειστικά περιστατικά κορωνοϊού και είναι γεμάτο με 125 ασθενείς, δεν διαθέτει ΜΕΘ», είπε ο ίδιος.

«Επίσης, στο Γεννηματά το μεσημέρι υπήρχαν δύο διασωληνωμένοι σε θαλάμους, αναμένοντας ΜΕΘ. Στο Θριάσιο το μεσημέρι υπήρχαν δύο διασωληνωμένοι αναμένοντας ΜΕΘ. Η ΜΕΘ γεμάτη με 17 ασθενείς. Στο Ασκληπιείο οι δύο διασωληνωμένοι χθες σε θάλαμο βρήκαν κλίνη ΜΕΘ σήμερα στο Ασκληπιείο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Θα πρέπει να μας πουν γιατί οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται σε θαλάμους κορωνοϊού δεν μεταφέρονται σε ΜΕΘ κορωνοϊού, αφού υπάρχουν διαθέσιμες κενές κλίνες, έστω λίγες. Έχουμε επισημάνει, χωρίς να λυθεί, ότι πολλά νοσοκομεία από τα εφημερεύοντα στην Αττική και σε όλη τη χώρα δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές και ως εκ τούτου τα αποτελέσματα των τεστ που υποβάλλονται οι ασθενείς αργούν. Εξ αιτίας αυτού, διασωληνωμένοι ασθενείς γενικά περιστατικά νοσηλεύονται ένα με δύο 24ωρα σε κοινούς θαλάμους, έως ότου εκδοθεί το τεστ», είπε.

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής το μεσημέρι της Δευτέρας, διαμορφωνόταν ως εξής:

  • ΚΑΤ: 25 κατειλημμένες κλίνες, σε σύνολο 48 (δόθηκαν ακόμη 20 κλίνες με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ, μεταφέροντας ασθενείς)
  • Σισμανόγλειο: 14 κατειλημμένες, σε σύνολο 14
  • Αγία Όλγα: 9 κατειλημμένες, σε σύνολο 9
  • Γεννηματάς: 16 κατειλημμένες, σε σύνολο 16
  • Ερυθρός Σταυρός: 14 κατειλημμένες, σε σύνολο 14
  • Σωτηρία: 82 κατειλημμένες, σε σύνολο 84
  • Ευαγγελισμός: 50 κατειλημμένες, σε σύνολο 58
  • Ελπίς: 6 κατειλημμένες, σε σύνολο 6
  • ΝΙΜΤΣ: 6 κατειλημμένες, σε σύνολο 6
  • Ιπποκράτειο: 7 κατειλημμένες, σε σύνολο 7 (+4 διασωληνωμένα περιστατικά στη ΜΑΦ)
  • Ασκληπιείο: 12 κατειλημμένες, σε σύνολο 12
  • Θριάσιο: 17 κατειλημμένες, σε σύνολο 17
  • Αττικόν: 40 κατειλημμένες, σε σύνολο 43

«Ουσιαστικά το μόνο νοσοκομείο στην Αττική που δέχεται διακομιδές διασωληνωμένων είναι το ΚΑΤ και ίσως κάποια να δεχθεί και ο Ευαγγελισμός», καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This