Σάββατο 8/5/2021

Πελώνη για lockdown: Σε εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης – Τέλος Μαρτίου περνάμε στην επόμενη φάση

Για την πορεία της πανδημίας και τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία αν και τις προηγούμενες ημέρες μέσα από δηλώσεις της εμφανίζονταν αισιόδοξη για το άνοιγμα της αγοράς στα τέλη Μαρτίου, σήμερα (10/3) ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένη εξηγώντας ότι τα νούμερα της πανδημίας δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιου είδους συζήτηση.

Πότε θα ανοίξει η αγορά 

«Πρέπει να δείξουν όλοι ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση» δήλωσε με νόημα η κ. Πελώνη.

Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

«Υλοποιείται σχέδιο έκτακτης ανάγκης»

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αλλά και στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο, όπως είπε «όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ