Ρεκόρ κρουσμάτων: Παράταση του lockdown ή άνοιγμα της αγοράς;

Must Read

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον του ανοίγματος της αγοράς. Η οικονομική κατάρρευση των επιχειρήσεων και η κακή ψυχολογία των πολιτών, που εδώ και μήνες δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους χωρίς sms και ταυτότητα, δημιουργεί πολλούς πονοκεφάλους στην κυβέρνηση.

Τις τελευταίες ημέρες, κυβερνητικά στελέχη και μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων, είχαν βάλει στο τραπέζι συγκεκριμένες ημερομηνίες σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων.

Τις τελευταίες όμως ώρες, η κυβέρνηση φέρεται να προαναγγέλλει νέα αναβολή του ανοίγματος της αγοράς. «Μέχρι και ένας μήνας παράταση μπορεί να χρειαστεί για να χαλαρώσουν τα μέτρα απαγόρευσης», φαίνεται να δηλώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και ειδικοί.

Τα κρούσματα είναι σαν… ασανσέρ!

Και όλοι απορούν… Αφού δεν λειτουργεί το lockdown και τα κρούσματα έχουν χτυπήσει ρεκόρ, τότε γιατί εξακολουθούν οι Έλληνες για να βγουν από το σπίτι να στέλνουν μηνύματα και να κρατούν ανά χείρας την ταυτότητά τους; Και οι άτυχοι; Πληρώνουν πρόστιμα…

Τα νοσοκομεία είναι ασφυκτικά γεμάτα. Τα μεταλλαγμένα στελέχη του ιού όλο και αυξάνονται. Και σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας είναι στο «βαθύ κόκκινο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψάχνει νέα μέτρα μήπως και καταφέρει να αντιστρέψει την πορεία και το κλίμα της πανδημίας.

Αυτά είναι τα -«υπό σκέψη»- νέα μέτρα

  • τηλεργασία σε ποσοστό 70-80%
  • περιορισμός επιβατών και συνεχείς απολυμάνσεις στα ΜΜΜ
  • διενέργεια rapid test στους εργασιακούς χώρους και σε σχολεία (κατά το άνοιγμα)

Γεωργιάδης: «Αναβάλλεται το άνοιγμα της αγοράς»

«Αν η πανδημία καλπάζει, το άνοιγμα της αγοράς αναβάλλεται», σχολίασε χθες (10/3) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σταικούρας: «Κλειστό λιανεμπόριο κοστίζει 220 εκ. την εβδομάδα!»

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας αναφέρθηκε στην αγωνία που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο για το «άνοιγμα» της αγοράς, καθώς το κόστος με κλειστό το λιανεμπόριο και την εστίαση ξεπερνά τα 750 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This