Νίκος Νικολάου: Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόληση από τον αν. καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ

Τι απαντά ο γνωστός ηθοποιός και «εκλεκτός» της Λίνας Μενδώνη

Must Read

Το ελληνικό Metoo είναι αποφασισμένο να ανοίξει τον δρόμο προκειμένου να φτάσουν στην δικαιοσύνη οι υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που μαστίζουν τον χώρο της τέχνης.

Στους φακέλους των καταγγελιών που έχουν φτάσει στο Πειθαρχικό του ΣΕΗ, εκτός από περιστατικά με θύτη τον Πέτρο Φιλιππίδη, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr και ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Νικολάου.

Ο ηθοποιός που κατέχει τη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ και το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται στη σειρά του Mega «Έξαψη», έχει καταγγελθεί ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρές γυναίκες που σχετίζονται με τον χώρο της υποκριτικής και του θεάτρου.

Διορισμός – εξπρές στο ΚΘΒΕ με υπογραφή Μενδώνη

Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ο Νίκος Νικολάου έλαβε μέρος σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Ο διακεκριμένος ηθοποιός και «εκλεκτός» της υπουργού πολιτισμού Λίνας Μενδώνη είχε διορισθεί στη θέση του αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πράξη «εξπρές» το 2019. Μάλιστα η απόφαση της υπουργού να αντικαταστήσει εν μια νυκτί την προηγούμενη διοίκηση προκάλεσε σάλο και πολλά ερωτηματικά. Ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Αναστασάκης είχε χαρακτηρίσει «ντροπιαστικό» τον τρόπο αποπομπής του διοικητικού συμβουλίου με «βίαιη» λήξη της θητείας τους.

Η στήριξη στη υπ. Πολιτισμού

Σχολιάζοντας τις οργισμένες αντιδράσεις για τους χειρισμούς της υπουργού στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς ανηλίκων, ο Νίκος Νικολάου εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην Λίνα Μενδώνη χαρακτηρίζοντας «πολιτική σκοπιμότητα» το αίτημα χιλιάδων ανθρώπων του πολιτισμού να παραιτηθεί: «Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε της ζητούν να παραιτηθεί; δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα» είχε δηλώσει.

https://www.youtube.com/watch?v=0haCqVybGMQ

«Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας»

Από πλευράς του ο ηθοποιός και αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ αρνείται ότι υπάρχουν καταγγελίες και ότι ο ίδιος προέβη σε αξιόποινες πράξεις: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σε όλη μου την πορεία ως ηθοποιός, η οποία ξεπερνάει πλέον τα σαράντα χρόνια, αλλά και στο σύνολο της διαδρομής μου, ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα να συνδεθεί το όνομά μου με οποιαδήποτε αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ούτε θα επιτρέψω να συμβεί τώρα. Ποτέ δεν έχω προσβάλλει, ούτε με λόγια, ούτε με πράξεις, οποιονδήποτε από όσους βρέθηκαν δίπλα μου ως συνεργάτες σε όλη αυτή τη μακρά διαδρομή. Αγνοώ παντελώς την ύπαρξη οποιασδήποτε καταγγελίας, καθώς κανείς δεν με έχει ενημερώσει για κάτι τέτοιο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι στην πολυετή σταδιοδρομία μου και αυτό θα το βεβαιώσουν όλοι οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου» αναφέρει.

Ο Νίκος Νικολάου προσθέτει μάλιστα ότι θα κινηθεί νομικά: «Δηλώνω προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όποιος επιχειρήσει να σπιλώσει το όνομά μου, καλυπτόμενος πίσω από αόριστες δήθεν “πληροφορίες”, θα κληθεί άμεσα να αποδείξει τα λεγόμενά του ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων ως κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση. Είμαι στην διάθεση κάθε αρμοδίου για να δώσω οποιεσδήποτε εξηγήσεις μου ζητηθούν, αν βεβαίως υφίστανται οι υποτιθέμενες “καταγγελίες”, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και του θεσμούς του Κράτους Δικαίου» προσθέτει.

Τέλος, επαναλαμβάνει ξανά τον όρο πολιτικά παιχνίδια και ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει την εντιμότητά του: «Αυτοί που επέλεξαν εμένα για να παίξουν παιχνίδια, πολιτικά ή άλλα, καθώς και τα άθλια μέσα που νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με την ζωή και τη τιμή ανθρώπων για να εισπράξουν πενταροδεκάρες από κλικ στα χυδαία τους δημοσιεύματα, έκαναν μεγάλο λάθος. Η καθαρότητα της διαδρομής μου και η εντιμότητά μου δε θα επιτρέψω να αμφισβητηθούν. Πέραν της όποιας καλλιτεχνικής αξίας των πεπραγμένων μου, το προσωπικό μου ήθος συνιστά την παρακαταθήκη που θέλω να αφήσω στο χώρο του θεάτρου και στην οικογένειά μου» καταλήγει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This