Με ύβρεις κατά εφημερίδων, προσπάθησαν να αθωώσουν πλοιοκτήτη!

Ο Θάνος Πλεύρης ως δικηγόρος, άκουγε απαθής να συκοφαντούν την κυβέρνηση Καραμανλή!

Must Read

«Έργο Σημίτη η έλευση της Cosco στον Πειραιά» ειπώθηκε παρουσία του συνηγόρου του-βουλευτή της ΝΔ Θ. Πλεύρη ο οποίος δεν υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή!

Ύβρεις της πλευράς του κατηγορουμένου και για την εφημερίδα Δημοκρατία, αλλά και την Εφημερίδα των Συντακτών!

Καταδικάστηκε χθες, Πέμπτη, από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Πειραιά πλοιοκτήτης και πρόεδρος ομοσπονδίας δανειοληπτών ο οποίος δεν είχε καταβάλει δεδουλευμένες αποδοχές σε τρεις μεταλλεργάτες, αλλά αντίθετα είχε προσφύγει εναντίον τους, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν εργαζόμενοι του αλλά εργολάβοι.
Η υπόθεση αφορά τη μη καταβολή δεδουλευμένων οφειλών από την εργασία τους σε πλοίο του εργοδότη στην Κω.
Όταν οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, ακολούθησε σωρεία μηνύσεων εκ μέρους του εργοδότη εναντίον των εργαζομένων, αναφορά εναντίον τους στο ΣΔΟΕ και εξώδικη δήλωση-αναφορά του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι οποίες τέθηκαν στο αρχείο.
Οι εργαζόμενοι αθωώθηκαν έπειτα από μήνυση του πρώην εργοδότη τους, ενώ δεν επιβεβαιώθηκε στα εργατικά ή διοικητικά δικαστήρια ο ισχυρισμός του πλοιοκτήτη ότι επρόκειτο για σύμβαση έργου και όχι εργασίας.
Ακολούθησε μήνυση ενός εκ των εργαζομένων σε βάρος του πρώην εργοδότη τους αλλά και ακόμη έξι προσώπων για τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, ψευδορκίας, συκοφαντικής δυσφήμησης, απόπειρας απάτης στο δικαστήριο και ηθικής αυτουργίας κατά συρροή σε ψευδή καταμήνυση, ψευδορκίας μάρτυρα και συκοφαντικής δυσφήμησης.
Η υπόθεση εκκρεμούσε στα δικαστήρια του Πειραιά εδώ και πολλά χρόνια και εκδικάστηκε μετά από αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκίνησε τελικά την περασμένη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ακούστηκαν απίστευτες κατηγορίες σε βάρος των εργαζομένων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, αριστερών κυβερνήσεων και της Αριστεράς γενικά, από την πλευρά του κατηγορούμενου να χαρακτηρίζεται ως “ακροδεξιά” η εφημερίδα “Δημοκρατία” και “φυλλάδα” η “Εφημερίδα των Συντακτών” που είχαν ρεπορτάζ για την υπόθεση, καθώς ελλόχευε ο κίνδυνος παραγραφής λόγω των αλλεπάλληλων αναβολών και διακοπών.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ζήτησαν να ελεγχθεί το λάπτοπ δημοσιογράφου που παρακολουθούσε τη δίκη και να βγει έξω από την αίθουσα λόγω του κορονοϊού, αν και μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν διατυπώσει κανένα σχετικό αίτημα για άλλο πολίτη στη δικαστική αίθουσα. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης.
Ανάμεσα στα όσα απίστευτα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ήταν και πως την Cosco στον Πειραιά την έφερε ο …Σημίτης, ενώ σε όλους είναι γνωστό πως η συμφωνία με τους Κινέζους κλείστηκε επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή.
Το πιο εντυπωσιακό από όλα αυτά είναι πως όλα αυτά έγιναν παρουσία του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Θάνου Πλεύρη ο οποίος είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Αν μη τι άλλο θα μπορούσε να διορθώσει συνάδελφο του που είπε πως την Cosco την έφερε ο Σημίτης, αφού η είσοδος των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά έγινε επί κυβερνήσεως Καραμανλή και θεωρείται έργο πνοής της “γαλάζιας” παράταξης…
Βέβαια, τότε ο κ. Πλεύρης ήταν στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη…
Το κατά πόσο είναι ακροδεξιά η “Δημοκρατία”, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος έξω από τη δικαστική αίθουσα, λέγοντας σε δημοσιογράφο πως είναι μία από τις εφημερίδες που διαβάζει καθημερινά…
Ως προς την ουσία της υπόθεσης, το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 2 έτη και 5 μήνες φυλάκιση με αναστολή και σε μικρότερες ποινές τους συγκατηγορούμενους του.
Στην απολογία του ο βασικός κατηγορούμενος πλοιοκτήτης αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως με τους μεταλλεργάτες είχε σύμβαση έργου και όχι σύμβαση εργασίας. Χαρακτήρισε “Mea culpa” δηλαδή δικό του λάθος, καθώς δεν κατήρτισε συμφωνητικό για τη σύμβαση έργου, αλλά αρκέστηκε στο να δώσει τα χέρια με το μηνυτή του μεταλλεργάτη.
Όμως δεν έπεισε το δικαστήριο, ούτε και τον Εισαγγελέα της Έδρας Ιωάννη Χατζόγλου που ζήτησε την ενοχή του ίδιου και των συγκατηγορούμενων του.
“Δεν ζουμε στην εποχή όπου δύο άντρες δίνουν τα χέρια” ανέφερε ο κ. Χατζόγλου, απαντώντας στην ισχυρισμό του κατηγορούμενου, επισημαίνοντας πως το ΣΔΟΕ στο οποίο είχε προσφύγει δεν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ότι ο εργαζόμενος ήταν εργολάβος.
Καθοριστικό ρόλο στην εισαγγελική πρόταση, έπαιξε η κατάθεση του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρη Πουλικόγιαννη ο οποίος ανέφερε πως αν ήταν εργολάβος, δεν θα ήταν στο σωματείο των μεταλλεργατών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This