Αθανάσιος Δημόπουλος: «Η κόπωση του πληθυσμού, ο καιρός και οι μεταλλάξεις ευθύνονται για τα κρούσματα»

Must Read

Την δική του απάντηση για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τον τελευταίο καιρό έδωσε ο Πρύτανης και Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος. «Η επικράτηση των μεταλλαγμένων στελεχών, η κόπωση του πληθυσμού που είναι λογική και την καταλαβαίνουμε όλοι, οι καιρικές συνθήκες που ευνοούν την μετάδοση του ιού και ο εμβολιασμός, που παρά την κινητοποίηση παραμένει χαμηλός συνολικά στην Ευρώπη, ευθύνονται για την έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες», είπε.

Όπως σημείωσε κανείς δεν μπορεί να πει, ούτε οι πλέον ειδικοί, ότι έχουν την απόλυτη λύση για τα μέτρα και την μεταδοτικότητα. «Αυτό ισχύει και για τα σχολεία. Ακόμη και μικρή να είναι η επίδραση από την λειτουργία τους στον αριθμό των κρουσμάτων, μετράει σημαντικά σε μια περίοδο που έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων καθημερινά για τόσες ημέρες» τόνισε ο κ. Δημόπουλος.

«Είναι σωστή η τακτική εμβολιασμού»

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, ο Πρύτανης και Καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ εξήγησε ότι είναι σωστή η τακτική που ακολουθεί η χώρα, εμβολιάζοντας τα πιο ηλικιωμένα άτομα. «Όπως βλέπουμε έχουν μειωθεί και οι εισαγωγές τους στα νοσοκομεία. Σε επόμενη φάση είναι λογικό να εμβολιαστούν όσοι εργάζονται δια ζώσης με άλλα άτομα» δήλωσε.

Ακόμη, αναφορικά με το ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι το μεν πρώτο έχει υποβάλλει φάκελο στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ενώ το δεύτερο δεν έχει κάνει σχετικό αίτημα, σημείωσε δε ότι αποτελεί προϋπόθεση για την τυχόν χρήση τους η έγκριση τους από τον EMA.

Τέλος, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι κάθε προσφορά από τους ιδιώτες ιατρούς είναι σημαντική. «Βεβαίως μετράει η οποιαδήποτε εθελοντική προσπάθεια, αλλά κάθε μονάδα covid-19 για να μπορέσει να λειτουργήσει σε 24ώρη βάση απαιτεί μόνιμο προσωπικό, επαρκές για να ξεκουράζονται κιόλας οι γιατροί. Η παρακολούθηση των ασθενών με κορωνοϊό, απαιτεί πρόσθετο χρόνο, λόγω και των μέτρων που πρέπει να πάρει το υγειονομικό προσωπικό, άρα εδώ η μόνη λύση είναι η μόνιμη πρόσληψη ιατρών» κατέληξε.

«Δεν ξέρω αν σας φαίνομαι κουρασμένος, αλλά δεν αισθάνομαι κουρασμένος»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, θέλησε, μεταξύ άλλων, να σχολιάσει τα λόγια της κ. Κοτανίδου για την εικόνα που επικρατεί στις συνεδριάσεις της Επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν είναι κουρασμένος. «Δεν ξέρω αν σας φαίνομαι κουρασμένος, αλλά δεν αισθάνομαι κουρασμένος», είπε δηκτικά.

Όπως είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η Επιτροπή συνεχίζει να κάνει καλά την δουλειά της, σημειώνοντας ότι η παράταση των μέτρων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υπάρξει καλύτερη απόδοση τους και περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού και του αριθμού των κρουσμάτων.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται μέτρα από όλους. «Δεν μπορεί να λέμε ότι υπάρχουν περιορισμοί σε όλα, δεν μπορεί να λέμε “κηδεία έως 9 άτομα” και στην πορεία να είναι 9.000» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This