Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Τρομερή η πίεση στο σύστημα υγείας, οι πολίτες χρειάζονται «βαλβίδες εκτόνωσης»

Must Read

Στην αφόρητη πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και στην κόπωση του πληθυσμού έκανε λόγο ο ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι μεταλλάξεις έχουν καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην μεταδοτικότητα

«Το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τρομερή πίεση αυτή την στιγμή. Όλοι είχαμε προβλέψει ότι ο χειμώνας θα είναι μια δύσκολη περίοδος γιατί όλες οι ιώσεις του αναπνευστικού παραδοσιακά κάθε χειμώνα δημιουργούν προβλήματα» ανέφερε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος υπενθύμισε ότι δύο χρόνια πριν, το 2019, τέτοια εποχή είχαμε 35-40 συνανθρώπους μας που περίμεναν να μπουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κάθε τέτοια μέρα και δεν είχαν πρόσβαση σε κλίνη εντατική θεραπείας και δεν υπήρχε κορωνοιός αλλά λίγη γρίπη. «Καταφέραμε σαν κράτος και με την βοήθεια του ιδιωτικού τομέα έχουμε πολύ μικρά προβλήματα στην παροχή εντατικής θεραπείας σε συμπολίτες μας» σημείωσε.

«Ο κόσμος χρειάζεται βαλβίδες ανακούφισης»

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διαφορά του lockdown σήμερα με εκείνο του προηγούμενου Μαρτίου είναι η αυξημένη μεταδοτικότητα του κορωνοιού λόγω των μεταλλάξεων«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν εφαρμόζει το lockdown γιατί χρειάζεται να έχει βαλβίδες ανακούφισης – εκτόνωσης, χρησιμοποιεί λοιπόν καταχρηστικά τα sms και πρέπει να του δώσουμε εναλλακτικές που να είναι λιγότερο επικίνδυνες» εξήγησε.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε πως αν ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις μικρές μόνο επιχειρήσεις δεν θα υπάρχει συνωστισμός και θα είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε στους φίλους κρυφά. «Στην πλατεία γύρω από ένα παγκάκι υπάρχουν 20-25 άνθρωποι με κατεβασμένες τις μάσκες να πίνουν καφέ και οι μισοί να καπνίζουν. Δεν θα ήταν πιο ασφαλείς αν κάπνιζαν και καθόντουσαν 4-4 στα τραπεζάκια μιας καφετέριας;» διερωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος, καταλήγοντας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This