Το «αδιαχώρητο» για δεύτερη μέρα στους δρόμους της Ξάνθης – Τι είπε ο Δήμαρχος για την κατάσταση (video)

Must Read

Γεμάτο από καρναβαλιστές και πολίτες, που βγήκαν να γιορτάσουν την Κυριακής της Αποκριάς, ήταν το κέντρο της Ξάνθης το απόγευμα της Κυριακής, δημιουργώντας φαινόμενα συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας

Οι κάτοικοι της Ξάνθης ξεχύθηκαν στους δρόμους, με κατεύθυνση από την κεντρική πλατεία προς την περιοχή του Κόσυνθου. Αυξημένη ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας στο σημείο, που προσπαθούσε με συστάσεις να διατηρήσει τις αποστάσεις μεταξύ των πολιτών.

Δήμαρχος Ξάνθης: «Συγγνώμη αν έγινε κάτι λάθος»

Το χθεσινό καρναβάλι σχολίασαν σήμερα σε πρωινή εκπομπή, ο Δήμαρχος Ξάνθης,  Μανώλης Τσέπελης, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη Για Όλους», Σάββας Μελισσόπουλος.

«Αυτή η μουσική έπαιζε χαμηλά στον εμπορικό δρόμο της πόλης όλη τη βδομάδα. Και το Σάββατο έπαιζε χαμηλά. Οι dj έπαιζαν τη χαμηλή μουσική όλη τη βδομάδα. Ψεύδονται ότι υπήρχε δυνατή μουσική, δεν υπήρξε ούτε ένα ηχείο παραπάνω. Δεν έριξε ο Δήμος κανένα βεγγαλικό. Θα δείτε σε πολλές περιπτώσεις ομάδες νεαρών που είχαν δικά τους ηχεία και έπαιζαν μουσική αυθόρμητα μέσα στη πόλη. Δεν κάλεσε ο δήμος κανέναν στην πλατεία», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος.

Όπως είπε, το πρόγραμμα αυτό είχε βγει για όλη την εβδομάδα. «Είναι ντροπή να λέμε ότι όλη τη βδομάδα δεν καλούσαμε τον κόσμο στην πλατεία και τον καλέσαμε το Σάββατο. Ακόμα και τη στιγμή που μαζεύτηκε ο κόσμος, μόνοι μας και μαζί με την αστυνομία διαλύσαμε τον κόσμο χωρίς συγκρούσεις. Πρώτοι ξεπεράσαμε την πανδημία του κορωνοϊού», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο κ. Τσέπελης, θέλησε να ζητήσει συγνώμη για τον κόσμο που δεν το έκανε κακοπροαίρετα, καθώς δεν ήταν τίποτα οργανωμένο. «Δε θέλαμε να γίνει τέτοιο πράγμα. Θα ήταν ανεύθυνο να οργανώσουμε ένα πάρτι. Συγνώμη αν έγινε κάτι λάθος. Το διορθώσαμε με την αστυνομία, ενωμένοι. Πρόστιμα δε δόθηκαν. Δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Ήρθαν αυθόρμητα τα παιδιά», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ήταν κάτι το προγραμματισμένο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την Δημοτική Αρχή

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ξάνθη Για Όλους», Σάββας Μελισσόπουλος, υποστήριξε ότι τα φαινόμενα συνωστισμού οφείλονται σε λάθος της Δημοτικής Αρχής.

«Γνωρίζετε καλά ότι η Ξάνθη έχει μεγάλη ιστορία στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και με έντονη δράση νέων ανθρώπων που αυτές τις μέρες διασκέδαζαν σε υψηλούς ρυθμούς. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το λάθος μήνυμα που δόθηκε από τη Δημοτική αρχή, για τη μέρα εκείνη. Το πρόγραμμα από το επίσημο site του κέντρου πολιτισμού του δήμου αναφέρει ότι dj θα βρίσκονταν στην πλατεία. Αν αυτό δεν είναι κάλεσμα ή προτροπή για ένα πάρτι, τότε τι είναι; Ήταν κάτι το προγραμματισμένο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε το Σάββατο που τότε γίνεται κανονικά η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Υπήρχαν διαδικτυακές εκδηλώσεις, αλλά αυτό έγινε στην πλατεία, με dj και έντονη μουσική», είπε ο κ. Μελισσόπουλος.

Στην συνέχεια, εξήγησε πως υπήρχε ένα πρόγραμμα που προετοιμάστηκε μόνο από το κέντρο πολιτισμού, υπήρχε ο σχεδιασμός ότι το πρόγραμμα θα εξελιχθεί διαδικτυακά, και ότι οι dj θα έπαιζαν χαμηλά μουσική για να ανεβάσουν τη διάθεση του κόσμου. «Δεν ξέρω ποιος πέταξε τα βεγγαλικά. Είδα μια γιορτινή ατμόσφαιρα και εκατοντάδες ανθρώπους που δεν τηρούσαν τα μέτρα. Υπήρχε αστυνομία, και μετά από όχληση δική μας, ο αστυνομικός διευθυντής μας είπε ότι υπήρχαν οι δυνάμεις αλλά δεν μπορούσαν να παρέμβουν για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Μελισσόπουλος με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ξάνθη το διήμερο, τόνισε πως στην αρχή στοχοποιούμε τους νέους και μετά λέμε ότι οι νέοι δεν φταίνε. «Αυτό είναι πάγεια τακτική και σε άλλα θέματα από τη δημοτική αρχή. Η Ξάνθη υπέφερε και στο πρώτο κύμα. Φοβάμαι ότι αν υπάρξουν νέα μέτρα θα είναι καταστροφικό για την εύθραυστη οικονομία της περιοχής μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This