Στα πάρκα και στις παραλίες ξεχύθηκαν οι Έλληνες για να πετάξουν «καραντινάτο» χαρταετό (video)

Οικογένειες και παρέες από το Παλαιό Φάληρο, μέχρι το Γαλάτσι και την Θεσσαλονίκη γιορτάζουν τα κούλουμα

Must Read

Μία διαφορετική, από κάθε άλλη χρονιά, Καθαρά Δευτέρα, γιορτάζει φέτος η χώρα, αφού το πέταγμα του χαρταετού γίνεται σε συνθήκες… κορωνοϊού.

Μπορεί το παραδοσιακό εορταστικό κλίμα να μην θυμίζει σε τίποτα την κλασική Καθαρά Δευτέρα, όπως την ξέρουμε, λόγω των περιορισμών και των μέτρων, ωστόσο, οι Έλληνες βγήκαν σε πλατείες, παραλίες και πάρκα, σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Στο Παλαιό Φάληρο, παρατηρείται κίνηση, από οικογένειες και παρέες που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και θέλησαν να γιορτάσουν τα κούλουμα.

Μάλιστα, ορισμένοι δεν δίστασαν να δουν χιουμοριστικά την κατάσταση, κατεβαίνοντας στην παραλία μεταμφιεσμένοι, ενώ άλλοι πήραν διάφορα εδέσματα και έφαγαν πλάι στο κύμα.

Άνδρες της Αστυνομίας βρίσκονται σε διάφορα σημεία της περιοχής και με διακριτικό τρόπο, διενεργούν ελέγχους και διασφαλίζουν ότι δεν θα σημειωθούν φαινόμενα συνωστισμού.

Κούλουμα στο Γαλάτσι

Αλλά και στο Γαλάτσι, οι πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πλατείες και στα πάρκα, προκειμένου να πετάξουν χαρταετό, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Οι Αθηναίοι έσπευσαν και στον λόφο του Φιλοππάπου

Παρά το γεγονός ότι νωρίς το πρωί ο λόφος του Φιλοππάπου ήταν σχεδόν άδειος, στην συνέχεια γέμισε από κόσμο που έσπευσε να πετάξει τον χαρταετό του και να γιορτάσει την έναρξη της σαρακοστής.

Χαρταετός και στο ΟΑΚΑ

Οι Αθηναίοι επέλεξαν και το ΟΑΚΑ για το πέταγμα του χαρταετού τους. Μικροί και μεγάλοι, τηρώντας τις αποστάσεις και τα προβλεπόμενα μέτρα γιόρτασαν τα κούλουμα.

Καθαρά Δευτέρα στην Θεσσαλονίκη

Αλλά και στην Θεσσαλονίκη, ο κόσμος ξεχύθηκε στην παραλία, προκειμένου να πετάξει παραδοσιακά τον χαρταετό, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Οικογένειες, φίλοι και ζευγάρια, έστειλαν 6 στο 13033 και έσπευσαν να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα.

Κούλουμα και στα Φάρσαλα

Οι κάτοικοι των Φαρσάλων εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και έσπευσαν να πετάξουν τον χαρταετό τους.

Και στην Λούτσα

Ο ουρανός γέμισε χαρταετούς και στην Λούτσα, πριν από το σαρακοστιανό τραπέζι.

Οι κάτοικοι της περιοχής ξεχύθηκαν στις παραλίες, προκειμένου να γιορτάσουν έστω και υπό αυτές τις διαφορετικές συνθήκες, την Καθαρά Δευτέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This