«Φως» στην υπόθεση του Διονύση Αγγελάκου που αποτεφρώθηκε στη Φρανκφούρτη

O Δένδιας ψάχνει για ευθύνες του προξενείου στη Φρανκφούρτη για την αποτέφρωση του 41χρονου

Must Read

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών του ελληνικού προξενείου στη Φρανκφούρτη σχετικά με την τραγική υπόθεση του 41χρονου Διονύση Αγγελάκου ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο άτυχος Ελληνας βρέθηκε νεκρός στη Γερμανία, αλλά εξαφανίστηκε από προσώπου γης, καθώς… αποτεφρώθηκε χωρίς η οικογένειά του να ενημερωθεί για την τύχη του!

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον 41χρονο που έγιναν την περασμένη Παρασκευή στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη. Μάλιστα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών υπάρχει αναφορά στην εν λόγω εκπομπή.

Το κουβάρι της τραγωδίας, που έμελλε να χτυπήσει την οικογένεια του Διονύση Αγγελάκου, άρχισε να ξετυλίγεται στις 16 Φεβρουαρίου 2019, όταν ο άτυχος 41χρονος ταξίδεψε αεροπορικώς στη Φραγκφούρτη, όπου είχε βρει δουλειά σε εργοστάσιο πλαστικών, όπως είπε στους δικούς του, χωρίς όμως να αναφέρει τον ακριβή τόπο της εργασίας του. Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στη Γερμανία έως τις 23 Φεβρουαρίου μιλούσε καθημερινά με τη μητέρα του. Ομως, μετά η επικοινωνία διακόπηκε ξαφνικά και τα ίχνη του εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς.

Αδιαφορία από το προξενείο

Τελικά, ο Διονύσης βρέθηκε νεκρός στην άκρη ενός ποταμού του Ντάρμσταντ, μιας πόλης κοντά στη Φραγκφούρτη. Πάνω του βρέθηκαν τα προσωπικά του στοιχεία και έτσι οι τοπικές αστυνομικές Αρχές τηλεφώνησαν στο ελληνικό προξενείο της Φρανκφούρτης, χωρίς όμως να λάβουν απάντηση. Η δεύτερη προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με το προξενείο μέσω e-mail έπεσε επίσης στο κενό. Η αδιαφορία των ελληνικών Αρχών της Φρανκφούρτης είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσει η γερμανική Αστυνομία στη διαδικασία που προβλέπεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, διατήρησε τη σορό του άνδρα στο ψυγείο για περίπου έξι εβδομάδες και στη συνέχεια προχώρησε σε αποτέφρωση!

Το τραγικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι η μητέρα του 41χρονου βρισκόταν εκείνες τις ημέρες στην ίδια πόλη, καθώς είχε επισκεφτεί την κόρη της αναζητώντας κάποιο νέο για το παιδί της. Ωστόσο, όταν δεν έμαθε τίποτα, επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε απογοητευμένη την εξαφάνιση του Διονύση στο Αστυνομικό Τμήμα της Τρίπολης, από την οποία κατάγεται η οικογένεια. Τότε ξεκίνησε η επίσημη προσπάθεια αναζήτησης του 41χρονου, η οποία κράτησε περίπου ενάμιση χρόνο.

Ωστόσο, όταν και αυτή η προσπάθεια της οικογένειας απέτυχε, απευθύνθηκαν στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Η αλήθεια για την τύχη του Διονύση έγινε γνωστή όταν η ομάδα της εκπομπής πήγε στην Τρίπολη για να αρχίσει την έρευνα. Αρκετούς μήνες μετά την εξαφάνισή του, συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο, οι συγγενείς πληροφορούνταν σοκαρισμένοι πως ο Διονύσης είχε πεθάνει και είχε αποτεφρωθεί! Οπως δήλωσε ο αδελφός του 41χρονου, η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του προξενείου, ενώ επιθυμούν να φέρουν στην Ελλάδα ό,τι έχει απομείνει από τον άνθρωπό τους, ωστόσο αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This