Με τη μεγαλύτερη γαλανόλευκη στην επαρχία τιμούν τους ήρωες του ’21 στο Πολυδένδρι Λαγκαδά!

Παράλληλα τοποθέτησαν μπάνερ με τους ήρωες του 1821 περιμετρικά της πλατείας και της εισόδου του χωριού

Must Read

Μπορεί να ζουν μόλις 170 άνθρωποι στο Πολυδένδρι της επαρχίας Λαγκαδά, ωστόσο, όπως προκύπτει από τις δραστηριότητές τους και τις εκδηλώσεις πατριωτισμού, το εθνικό τους φρόνημα είναι υψηλό – πολύ υψηλότερο από πολλές άλλες περιοχές.

Απόδειξη, και μάλιστα περίτρανη, αποτελεί η γαλανόλευκη ελληνική σημαία 17 τετραγωνικών μέτρων, που κρεμάστηκε στο καμπαναριό της εκκλησίας και εντυπωσιάζει όσους περνάνε μέσα από το χωριό, ενώ ανεβάζει το εθνικό φρόνημα, όπως και άλλες δραστηριότητες των κατοίκων.

Δείτε επίσης: Έτοιμο το έργο της Γεωργίας Κουσαξίδου σε δημοτικό του Λαγκαδά για το 1821!

Οι Πολυδενδριώτες, μέλη του Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά, ξεδίπλωσαν τη μεγαλύτερη σημαία στην επαρχία, ενώ τοποθέτησαν μπάνερ με τους ήρωες του 1821 περιμετρικά της πλατείας και της εισόδου του χωριού. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να τιμήσουν τους ήρωες που ελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τον τουρκικό ζυγό έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς.

«Έρχονται κι άλλα μέσα στο 2021 για να τιμήσουμε τους ήρωές μας! Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Πολυδενδριώτες. Χρόνια πολλά, Ελλάδα!», αναφέρει το Δ.Σ. του ποντιακού συλλόγου, που παίρνει συγχαρητήρια από όλο τον κόσμο στα social media. Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν μπορούσαν να κάνουν κάποιες εκδηλώσεις την 25η Μαρτίου, το χωριό του Πολυδενδρίου θα βρισκόταν την πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν κι άλλες φωτογραφίες-αφίσες ηρώων της Επανάστασης του 1821 στους δρόμους του χωριού, προκειμένου να μπουν και τα μικρά παιδιά στο νόημα των ημερών.

Δυσάρεστη έκπληξη

Χθες, πάντως, οι κάτοικοι βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη, αφού κάποιοι άλλαξαν θέση σε μπάνερ με τους ήρωες της Επανάστασης και περικύκλωσαν με κορδέλα της Αστυνομίας ολόκληρο το κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου, έκοψαν μια κούνια από το δέντρο και την τοποθέτησαν σε πινακίδα στη θέση ενός μπάνερ, που εξαφανίστηκε!

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου έγραψαν: «Έχουμε καλέσει την Αστυνομία, η οποία δήλωσε άγνοια για την τοποθέτηση κορδέλας και την καλέσαμε στον σύλλογο. Ανεγκέφαλοι, ηλίθιοι, επικίνδυνοι; Όπως και να έχει, θα τους βρούμε κάποια στιγμή!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This