Ξανά στα ύψη τα κρούσματα – Το «άνοιγμα» έγινε ξαφνικά… «μέτρα αποσυμπίεσης»

Κοντά στα 3.000 τα νέα κρούσματα - «Δεν μιλάμε για άνοιγμα» λέει η Πελώνη - Lockdown ακόμα ένα μήνα θέλει ο Σαρηγιάννης

Must Read

Πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση τα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και ενώ ήδη είχε ανακοινώσει επερχόμενο «άνοιγμα» σε δραστηριότητες και τουρισμό.

Τα νέα όμως από το μέτωπο του κορωνοϊού είναι ανησυχητικά αφού και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί αυξημένος αριθμός μολύνσεων που θα αγγίζει περίπου τις 3.000. Την ίδια στιγμή «τρόμο» προκαλεί η ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας τα οποία δεν έχουν δεχτεί καμία στήριξη, παρά βλέπουν να προστίθενται μερικές ΜΕΘ με το «σταγονόμετρο» κάθε φορά που η κατάσταση ξεφεύγει εκτός ορίων.

Πελώνη: «Δεν μιλάμε για άνοιγμα»

Η εικόνα που παρουσιάζει η επιδημιολογική πορεία στη χώρα μας τα τελευταία 24ωρα προκαλεί «δεύτερες» σκέψεις για το περιβόητο «άνοιγμα με ασφάλεια» για το οποίο έγινε λόγος και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, στη σημερινή ενημέρωση των συντακτών «έκοψε» τον αέρα που έδωσε στους πολίτες το… ίδιο το κυβερνητικό επιτελείο και άλλαξε γραμμή. «Δεν μιλάμε για ανοίγματα, δεν είναι η ενδεδειγμένη λέξη, αυτό που περιγράφουμε και θα εξετάσει η επιτροπή είναι εργαλεία για την καλύτερη τήρηση των μέτρων που θα προσφέρουν βαλβίδες αποσυμπίεσης στους πολίτες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σαρηγιάννης: «Lockdown ακόμα ένα μήνα αλλιώς θα δούμε 3.600 κρούσματα»

Την ίδια στιγμή, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων παραμένει διχασμένη, χωρίς να παρουσιάζει σταθερές απόψεις για τα επόμενα βήματα. Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς lockdown, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στον Σκάι, ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει να παραμείνουμε για πολλές εβδομάδες με περιοστιστικά μέτρα. Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι  αποκλιμάκωση της πανδημίας θα έρθει γύρω στις 18 Μαΐου, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του μήνα μπορεί να δούμε ακόμα 3.600 κρούσματα ημερησίως.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This