Χειροπέδες σε «σαΐνια» που παγίδευαν ATM για να κλέβουν κωδικούς καρτών

Μετά την διαπίστωση της υποκλοπής, η τράπεζα που είχαν παγιδέψει οι δράστες ακύρωσε εκατοντάδες κάρτες πελατών της

Must Read

Χειροπέδες σε δύο Βούλγαρους που υπέκλεπταν τα στοιχεία καρτών ανάληψης, παγιδεύοντας τα ΑΤΜ τραπεζών, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. 

Οι δύο εγκληματίες, ηλικίας 47 και 39 ετών, οι οποίοι θεωρούνται μέλη οργανωμένης σπείρας που υποκλέπτει τα στοιχεία καρτών ανάληψης με τη μέθοδο «card skimming», συνελήφθησαν στη Νέα Χαλκηδόνα και οδηγήθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, ο οποίος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το αυτόματο μηχάνημα και στήθηκε ενέδρα από τους αστυνομικούς.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν μόλις είχαν απομακρυνθεί από το ATM και μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους το καπάκι του μηχανήματος, το οποίο φέρονται ότι είχαν αφαιρέσει από το ATM και αντικαταστήσει με άλλο όμοιο, αυτοσχέδιο, χωρίς όμως να είναι εμφανής η παρέμβασή τους. Στη συνέχεια, μετά από έλεγχο του εν λόγω μηχανήματος από τεχνικό της τράπεζας, βρέθηκαν εγκατεστημένοι δύο αυτοσχέδιοι μηχανισμοί σαρώματος (skimming), οι οποίοι είχαν εγκατεστημένες κάμερες καταγραφής και αντίστοιχες κάρτες αποθήκευσης δεδομένων (microsd).

Υπέκλεπταν στοιχεία καρτών και τις «κλωνοποιούσαν»

Με τον τρόπο αυτόν υπέκλεπταν τα πλήρη στοιχεία της κάρτας ακόμη και τον κωδικό (PIN) που εισάγει ο κάθε χρήστης, έχοντας τη δυνατότητα να προβαίνουν σε «κλωνοποίηση» των καρτών, να κάνουν ανάληψη μετρητών, να αλλάζουν PIN και να μεταφέρουν σε άλλους λογαριασμούς χρηματικά ποσά, καθώς και να προβαίνουν σε ηλεκτρονικές αγορές. Μετά την διαπίστωση της υποκλοπής, η τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακύρωσε εκατοντάδες κάρτες πελατών και είναι σε εξέλιξη η έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι δράστες έχουν προλάβει να κλέψουν χρήματα και πόσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This