Τρίτη 15/6/2021

Επιφυλακτικός ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για την χορήγηση των rapid tests μέσω των φαρμακείων

Το θέμα θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΠΦΣ αφού προηγηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για διάθεση δωρεάν self τεστ στους πολίτες, ωστόσο ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κράτησε, προς το παρόν, μια πιο ουδέτερη, αλλά επιφυλακτική στάση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΦΣ, είχε εξεταστεί η δυνατότητα διενέργειας rapid test στα φαρμακεία στα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία. Αλλά η κυβερνητική απόφαση αφορά τη μαζική δωρεάν διάθεση self τεστ από τα φαρμακεία, κάτι που, όπως τονίζεται, θα συζητηθεί και στο ΔΣ του Συλλόγου, αλλά και με το Υπουργείο Υγείας, «για να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους».

Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ προσφάτως εξέτασε τη δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των rapid test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 μέσα από τα φαρμακεία μας κατά τα πρότυπα άλλων χωρών που έχουν ήδη εφαρμόσει τη διαδικασία όπως Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τσεχία, Αυστρία και τελευταία και η Κύπρος και αποφάσισε να καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση στον Υπουργό Υγείας.

Οι χθεσινές δηλώσεις της κυβέρνησης αφορούν τη δωρεάν διάθεση, μέσω των φαρμακείων, rapid test που θα γίνονται από τους ίδιους τους πολίτες.

Η επιλογή από την κυβέρνηση, βάσει της τρέχουσας συγκυρίας, της δυνατότητας μαζικής διάθεσης test ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 για τον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων, θα συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ αφού προηγηθεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για να εξετασθούν και να επιλυθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τον τρόπο και τη διαδικασία διάθεσής τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ