Τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας κατέκτησε η φοιτήτρια του ΠΑ.ΜΑΚ., Δανάη Γεωργιάδου!

Tο προς συζήτηση θέμα αφορoύσε στη ρύθμιση των social media από τις κυβερνήσεις, με στόχο την καταπολέμηση της απειλής του βίαιου εξτρεμισμού

Must Read

Πολύ μεγάλη επιτυχία για τη Δανάη Γεωργιάδου, προπτυχιακή φοιτήτρια από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.), η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε διεθνή διαγωνισμό επιχειρηματολογίας, ως μέλος μεικτής διατλαντικής ομάδας, αποτελούμενης από Ευρωπαίους και Αμερικανούς φοιτητές.

Η Δανάη Γεωργιάδου συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό για νέους ηγέτες που διοργάνωσε το George Washington University των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την Ecole de Guerre της Γαλλίας, ενώ στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχε με άλλη ομάδα και η Γεωργία Παυλούδη, επίσης φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ.

Οι δύο προπτυχιακές φοιτήτριες είχαν να αντιμετωπίσουν φοιτητές/τριες από το King’s College London, το George Washington University, το University of Amsterdam και άλλα διεθνούς βεληνεκούς εκπαιδευτικά ιδρύματα με το προς συζήτηση θέμα να αφορά τη ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από τις κυβερνήσεις για την καταπολέμηση της απειλής του βίαιου εξτρεμισμού.

Διεξήχθη διαδικτυακά και σε αντίξοες συνθήκες

Φέτος, ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά και σε αντίξοες συνθήκες, λόγω πανδημίας, ενώ είχε διάρκεια μόλις ενός μήνα, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας.

Χαρούμενες τόσο για τη διάκριση όσο -κυρίως- και για την εμπειρία της συμμετοχής δηλώνουν οι δύο φοιτήτριες, με τη Δανάη Γεωργιάδου να επισημαίνει πως «παρότι έπρεπε να ξεπεραστούν αρχικά κάποια πρακτικά θέματα, όπως η διαφορά ώρας ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά και κάποια ζητήματα ουσίας, όπως η διαφορετική οπτική στα πράγματα, εν τέλει η συνεργασία και ο συγκερασμός των απόψεων ήταν αυτά που έδωσαν μια ολιστική προσέγγιση στο υπό συζήτηση θέμα και χάρισαν στην ομάδα μας τη δεύτερη θέση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This