Το «πέπλο» ασφαλείας για την (χωρίς κόσμο) παρέλαση της 25ης Μαρτίου – Έφιπποι, Rafale και εντυπωσιακά πλάνα! (video)

Για πρώτη φορά έφιπποι και συμμαχικές δυνάμεις στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Must Read

Με 4.000 αστυνομικούς επί ποδός για μια παρέλαση που θα γίνει χωρίς την παρουσία κόσμου, αλλά με λίγους εκλεκτούς καλεσμένους, τα μέτρα ασφαλείας για την 25η Μαρτίου είναι ιδιαιτέρως αυστηρά για 48 ώρες και θα «αποστειρώσουν» το κέντρο της Αθήνας.

Αυτό το «πέπλο» ασφαλείας που θα απλωθεί πάνω από το κέντρο σύμφωνα με το OPEN, θα συμπεριλαμβάνει και 600 αστυνομικούς που θα βρίσκονται έξω από το νέο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, όπου το απόγευμα της Τετάρτης θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια με υψηλούς προσκεκλημένους.

Από τις 06:00 το πρωί της 25ης Μαρτίου που θα τεθούν σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα, θα απομακρυνθούν και όσοι τυχόν βρίσκονται στην περιοχή που θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση, στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και στην Αμαλίας.

Θα υπάρχουν παρατηρητές στα κτήρια και περιπολίες στο έδαφος για να μην υπάρξει κάποια συγκέντρωση, ενώ θα υπάρξουν και «κόφτες» τηλεφωνικού σήματος στα σημεία διέλευσης των προσκεκλημένων.

Σημαντικό ρόλο στα μέτρα θα έχουν επίσης η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ με ενεργοποίηση των πληροφοριοδοτών τους, ενώ και οι δύο αυτές υπηρεσίες θα κάνουν και περιπολίες ξέχωρα από αυτές της αστυνομίας. Drones και ελικόπτερα θα «σαρώνουν» από αέρος το κέντρο της Αθήνας, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ θα βρίσκονται στις ταράτσες κτηρίων γύρω από το Σύνταγμα, όπου θα ισχύει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων.

Θα είναι κλειστοί δύο παράλληλοι δρόμοι πάνω από το σημείο της παρέλασης, δύο παράλληλοι κάτω, καθώς και όλοι οι κάθετοι δρόμοι, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι σταθμοί του μετρό.

Η γενική πρόβα για τη μεγαλειώδη παρέλαση – Για πρώτη φορά έφιπποι και συμμαχικές δυνάμεις

Πυρετωδώς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου (θα ξεκινήσει στις 10:00 από το Ζάππειο), στην οποία θα συμμετάσχουν πεζοπόρα, μηχανοκίνητα και αεροπορικά τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος και τμήματα από συμμαχικές χώρες.

Διαβάστε ακόμα: Σοφία Κορμά: Η αρχισμηνίας που θα παρουσιάσει την στρατιωτική παρέλαση (video)

Μάλιστα, μαζί με τα ελληνικά αεροπλάνα θα πετάξουν στον αθηναϊκό ουρανό σχηματισμοί αμερικανικών F-16 και Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ένα ανακατασκευασμένο Spitfire, το θρυλικό καταδιωκτικό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ορισμένοι ουλαμοί θα φέρουν παραδοσιακές ενδυμασίες από περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, ενώ θα παρελάσουν ιππείς με ιστορικές στολές από την Επανάσταση μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με επικεφαλής έναν έφιππο Εύζωνα. Θα παρελάσει επίσης πεζοπόρο τμήμα που θα αναβιώνει τον ιστορικό Ιερό Λόχο του Αλέξανδρου Υψηλάντη.

Αξίζει να δείτε τις αποκλειστικές εικόνες από την τετράωρη πρόβα στο Τατόι (παρουσία μεταξύ άλλων των Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/Πυροσβεστικής), όπως τις κατέγραψε η κάμερα του OPEN:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This