Σάββατο 8/5/2021

Κρούσμα κορωνοϊού σε πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού έδειξε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Όλο το πλήρωμα τέθηκε σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ναυτικής βάσης που είχαν έρθει σε επαφή με αυτό

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε χθες, Δευτέρα, σε πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται σε αποστολή.

Το πολεμικό πλοίο έχει καταπλεύσει σε προκεχωρημένη ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, αρχικά δύο μέλη του πληρώματος εμφάνισαν ύποπτα συμπτώματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σητείας. Το ένα από τα δύο μέλη, μάλιστα, παρέμεινε εκεί για νοσηλεία. Όλο το πλήρωμα τέθηκε σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της ναυτικής βάσης που είχαν έρθει σε επαφή με αυτό.

Και τα 40 μέλη του πληρώματος, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, υποβλήθηκαν σε τεστ. Οι αρχικές πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για οκτώ κρούσματα, διαψεύσθηκαν από το υπουργείο Αμύνης, καθώς το επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι μόνο ένα και υπάρχουν υπόνοιες για ένα ακόμη.

Εφαρμόζονται αρκετά πιο αυστηρά μέτρα

Πάντως, όπως και σε αντίστοιχες, στο παρελθόν, περιπτώσεις κρουσμάτων σε μονάδες, τονίζεται σε κάθε τόνο από πηγές του υπουργείου ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να υπάρχει διαχείριση καταστάσεων πολύ πιο δύσκολων από αυτές που μπορεί να προκληθούν από την πανδημία του κορωνοϊού. Στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, άλλωστε, εφαρμόζονται μέτρα αρκετά πιο αυστηρά από αυτά που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό.

Κάτι που, άλλωστε, όπως εμφατικά τονίζεται, έχει αποδειχθεί με την εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων όλο το περασμένο διάστημα, όταν, εκτός από την πανδημία του κορωνοϊού, αντιμετωπιζόταν επιτυχώς και η τουρκική προκλητικότητα.

*φωτό αρχείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ