Πέμπτη 13/5/2021

Πρωτεΐνη-μπελάς για δύο «σφίχτες»! Απίστευτο μπέρδεμα τους έφερε κατηγορουμένους για διακίνηση ναρκωτικών

Το λάθος του ταχυδρόμου και ο περίεργος γείτονας

Ενα συμπλήρωμα διατροφής, η απροσεξία ενός ταχυδρόμου και η περιέργεια ενός γείτονα στάθηκαν αρκετά για να μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες δύο φίλους, έναν από τον Βόλο και έναν από άλλη πόλη, οι οποίοι ακολουθούν εντατικό πρόγραμμα προπόνησης!

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της ειδικής διατροφής που κάνουν, ο ένας από τους δύο πρότεινε στον άλλο να πάρει συμπλήρωμα πρωτεΐνης, το οποίο θεωρείται τροφή για τους μυς. Παρήγγειλαν, λοιπόν, μέσω ίντερνετ μία συσκευασία πρωτεΐνης και μόλις την παρέλαβε ο ένας φρόντισε να στείλει ταχυδρομικώς μία ποσότητα και στον φίλο του, προκειμένου να τη δοκιμάσει και να τη χρησιμοποιεί και ο ίδιος στο μέλλον, αν μείνει ικανοποιημένος. Η αποστολή έγινε μέσω ΕΛ.ΤΑ., όμως όταν το δέμα έφτασε στον Βόλο ο ταχυδρόμος έκανε λάθος και αντί να το παραδώσει στον παραλήπτη το παρέδωσε σε έναν γείτονά του.

Άνοιξε το πακέτο

Εκείνος θεώρησε… σωστό να ανοίξει το πακέτο, παρά το γεγονός ότι ήταν από άγνωστο -στον ίδιο- αποστολέα και θορυβήθηκε βλέποντας μέσα μία σκόνη. Φοβήθηκε ότι το ξένο δέμα θα τον βάλει σε μπελάδες και παρέδωσε το περιεχόμενό του στο Γενικό Χημείο του Κράτους, προκειμένου να κάνει ανάλυση της σύστασης της σκόνης. Από την ανάλυση προέκυψε ότι στην πρωτεΐνη υπήρχε απειροελάχιστη ποσότητα κοκαΐνης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τόσο μικρή η ποσότητα, που δεν μπορούσε καν να απομονωθεί σε δείγμα.

Στο Γενικό Χημείο του Κράτους

Παρ’ όλα αυτά από το Γενικό Χημείο του Κράτους ακολουθήθηκε, ως όφειλε, το πρωτόκολλο και ενημέρωσε την Αστυνομία. Ετσι σχηματίστηκε δικογραφία, και μέσω των στοιχείων που προέκυψαν από την αποστολή του συμπληρώματος οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν τους δύο φίλους, οι οποίοι συνελήφθησαν για… «διακίνηση ναρκωτικών» επειδή στην πρωτεΐνη βρέθηκε ίχνος κοκαΐνης!

Τη Δευτέρα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, χωρίς να μπορούν να πιστέψουν σε τι είδους περιπέτεια έμπλεξαν, εξαιτίας ενός συμπληρώματος διατροφής, του λάθους του ταχυδρόμου και της… περιέργειας του γείτονα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ