Πάει «πίσω» το άνοιγμα αγοράς, σχολείων και εστίασης – Όλες οι ημερομηνίες

Γώγος: «Όσο τα κρούσματα είναι υψηλά, δε μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα λιανεμπορίου»

Must Read

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων. Τα καθημερινά και συνεχιζόμενα αρνητικά ρεκόρ των κρουσμάτων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια, με την κυβέρνηση προς το παρόν να τα αφήνει όλα ανοιχτά και για το… άγνωστο μέλλον.

Ενώ μια μεγάλη μερίδα επιστημόνων καθημερινά εκφράζει την άποψη ότι «η οικονομία πρέπει να ανοίξει άμεσα» και ότι «ο κόσμος πρέπει να βγει από τον κλειστό πυρήνα του σπιτιού του», τα κυβερνητικά στελέχη με τους «δικούς» τους γιατρούς μετά και τους αποτυχημένους -εκ του αποτελέσματος- σχεδιασμούς τους, αποφασίζουν να συνεχίσουν τις λάθος πολιτικές και στρατηγικές στη διαχείριση της πανδημίας.

Κυβερνητικές πηγές: Το λιανεμπόριο δεν μπορεί να ανοίξει στις 5 Απριλίου

Θολό το τοπίο στο ζήτημα του ανοίγματος της οικονομίας. Τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα είναι χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Κρούσματα, θάνατοι και διασωληνωμένοι έχουν εκτιναχθεί. Όλες οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κυβέρνηση, με πρώτο και καλύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη φαίνεται πως πάνε στον «βρόντο».

Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο και τα καταστήματα

Το λιανεμπόριο και τα μαγαζιά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανοίξουν στις 5 Απριλίου, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Όλα οδηγούν δυστυχώς εκεί. Ο κόσμος της αγοράς όμως δεν αντέχει άλλο.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις και τα χρέη έχουν γίνει «θηλιά» για τους επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν βλέπουν πουθενά φως στο τούνελ. Όλα τα βλέμματα πλέον είναι εστιασμένα στην προ-πασχαλινή περίοδο, εκεί που η αγορά «παίρνει» πάντα μια μικρή ανάσα.

Τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων

Σε δεύτερο επίπεδο οδηγείται εκ του προοιμίου, η κουβέντα κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών για το πιθανό άνοιγμα των σχολείων. Προς το παρόν δεν βρίσκεται ούτε στις σκέψεις του πρωθυπουργού, με τους μαθητές και τους υποψήφιους φοιτητές να έχουν περιοριστεί σε δήθεν μαθήματα μέσω υπολογιστών… 

Άνοιγμα εστίασης;

Και ενώ το άνοιγμα της εστίασης τουλάχιστον σε εξωτερικούς χώρους προορίζονταν για τα μέσα του Απρίλη, όλα δείχνουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο τοποθετείται περί τα τέλη του επόμενου μήνα… Το μείζον ερώτημα είναι τι θα γίνει με τον τουρισμό, όπου εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φαίνεται να διαπραγματεύεται το άνοιγμα αλλά το θεωρεί δεδομένο…

Γώγος: «Όσο τα κρούσματα είναι υψηλά, δε μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα λιανεμπορίου»

Απαισιόδοξα τα μηνύματα από την πλευρά των λοιμωξιολόγων. «Η επιδημιολογική επιβάρυνση στο σύστημα είναι μεγάλη και γι’ αυτό το λόγο δε μπορούμε να συζητάμε ακόμα για άνοιγμα δραστηριοτήτων», είπε με νόημα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος στον ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής εξήγησε πως η διασπορά φαίνεται ότι είναι μεγάλη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί τόσο γρήγορα. «Για ένα μικρό διάστημα, 3-4 μέρες, θα έχουμε αυτό το επίπεδο κρουσμάτων. Υπάρχει αβεβαιότητα. Δεν αποκλείεται να ανέβουν τα κρούσματα» τόνισε ο κ. Γώγος.

«Σε καμία περίπτωση δεν ανοίγει το λιανεμπόριο στις 29/3»

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου, ο κ. Γώγος είπε πως «αυτή τη στιγμή το βάρος στο σύστημα είναι τέτοιο που δεν περνάει καν από τη σκέψη μας κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This