Πέμπτη 29/7/2021

Κατάλαβες τώρα Έλληνα; Οι Γερμανοί πρώτοι σε δαπάνες δημόσιας υγείας, αλλά εσένα σε ήθελαν να πεθαίνεις σε ράντζο!

Ιδού γιατί η Novartis μεγαλούργησε και στην Ελλάδα...

Άκρως αποκαλυπτική είναι η έκθεση του ΟΟΣΑ και της ΕΕ αναφορικά με τις δαπάνες υγείας των κρατών. Η έκθεση με τίτλο Health at a Glance: Europe 2020, οδηγεί σε πολύτιμα συμπεράσματα τα οποία ξεπερνούν τον κλάδο της υγείας και επεκτείνονται σε πολιτικό επίπεδο.

Και τα συμπεράσματα είναι άκρως αποκαλυπτικά και δυσάρεστα για την χώρα μας. Διότι μετά την ενδελεχή μελέτη των μεγεθών που αποκαλύπτει η έκθεση, γεννάται ένα επώδυνο ερώτημα: Γιατί η Γερμανία από το 2010 και μετά επιθυμούσε την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας στην Ελλάδα και την απογείωση του ιδιωτικού, ενώ την ίδια στιγμή οι δαπάνες της Γερμανίας για την δημόσια υγεία είναι στην κορυφή της έκθεσης;

Για να το πούμε πιο λαϊκά, γιατί η Γερμανία ήθελε τους Έλληνες να πεθαίνουν σε ράντζο, ήθελε τον έλληνα πολίτη που δεν διαθέτει χρήματα να στερείται του βασικού αγαθού της υγείας, την ώρα που ίδια έκανε το ακριβώς αντίθετο για τους πολίτες της;

Ποιος θα ξεχάσει την δαιμονοποίηση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα; Τους πολιτικούς που καμαρώνω για το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων; Τον Άδωνι Γεωργιάδη να πανηγυρίζει για τις απολύσεις γιατρών και να μην θέλει την τρόικα να του κλέβει την δόξα; Την ίδια ακριβώς στιγμή που η διεφθαρμένη Novartis έβλεπε τα κέρδη της να πολλαπλασιάζονται;

Τα συντριπτικά στοιχεία

Εξετάζοντας τις δημόσιες δαπάνες του Προϋπολογισμού που αντιστοιχούν στην υγεία, βλέπουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται με το ποσοστό 4,6% στις χαμηλότερες θέσεις του πίνακα, μπροστά από την Βουλγαρία, την Λιθουανία, την Ρουμανία, το Λουξεμβούργο, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Λετονία και την Κύπρο. Ο μέσος όρος της ΕΕ είναι στο 5,1%. Αντίθετα, η Γερμανία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας!

Δημόσιες δαπάνες υγείας ΕΕ

Η Γερμανία λοιπόν Βρίσκεται στην κορυφή των δημοσίων δαπανών για την υγεία με το ιλιγγιώδες 9,9% επί του ΑΕΠ. Και όλοι γνωρίζουμε ότι το γερμανικό Α.Ε.Π. είναι πολλαπλάσιο του ελληνικού. Οπότε αντιλαμβανόμαστε για την κολοσσιαία διαφορά που προκύπτει.

Ιδιωτικές δαπάνες επί του συνόλου δαπανών για την υγεία
Ο πίνακας της ιδιωτικής δαπάνης επί του συνόλου δαπανών για την υγεία

Ενδεικτική είναι και η ταξινόμηση των χωρών με βάση το ύψος των ιδιωτικών δαπανών ως ποσοστό των συνολικών δαπανών για την υγεία. Έτσι η Κύπρος εμφανίζεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 54,3% και ακολουθούν η Σερβία με 42,9% και η Ελλάδα με 41%. Η χώρα μας βρίσκεται δηλαδή στην δεύτερη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ στο ύψος των ιδιωτικών δαπανών. Σε αντίθεση πάλι με την Γερμανία η οποία βρίσκεται στην προτελευταία θέση, μετά την Νορβηγία! 14,5% είναι το αντίστοιχο μέγεθος για την Γερμανία.

Η έκθεση αυτή εξηγεί το γιατί η Ελλάδα ψάχνει ΜΕΘ για να σώσει ζωές πολιτών, την ίδια στιγμή που στην Γερμανία υπάρχουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 32.000 ΜΕΘ!

Ας τα βλέπουν αυτά οι πολιτικοί που έπαιξαν άσχημο ρόλο υπακούοντας στις γερμανικές εντολές με ολέθρια αποτελέσματα για την πατρίδα μας.

Πίνακες και πληροφορίες από το JodiGraphics

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ