Τρίτη 27/7/2021

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας: Δεν θα διενεργούν κανενός είδους self test εντός ή εκτός του χώρου τους

«Τα φαρμακεία, ειδικά του Συλλόγου μας δεν χρειάζονται τα διαπιστευτήρια καμιάς Κυβέρνησης και κανενός δημοσιογράφου εκπροσώπου της για να αποδείξουν την κοινωνική τους προσφορά»

Η απόφαση και η δήλωση του Διοικητικού συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας σχετικά με τα όσα έχουν ανακοινωθεί για τα self tests, είναι πραγματικά… φαρμακερή.

Αναφερόμενο στην πρόθεση της κυβέρνησης για διάθεση δωρεάν τεστ κορωνοϊού από τα φαρμακεία, το ΔΣ υποστηρίζει ότι επιχειρείται με «φτηνό επικοινωνιακό τρικ να αντιστρέψει το κύμα αγανάκτησης που υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία με βασικά εργαλεία το ‘δωρεάν’ και το κύρος του φαρμακείου της γειτονιάς», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «τα φαρμακεία της Αχαΐας δεν θα διενεργούν κανενός είδους test ανίχνευσης COVID, εντός ή εκτός του χώρου τους, μιας και η διενέργεια των test είναι εκτός αρμοδιοτήτων και πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, αλλά και εκτός αντικειμένου εργασίας μας».

Μάλιστα, το ΔΣ υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι «δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο προστασίας υπέρ του Κλάδου μας, που βρίσκεται 13 μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ δεν μας έχει συμπεριλάβει καν στις ευχαριστήριες ανακοινώσεις της προς τους Υγειονομικούς» και καταλήγει: «Η Κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για το ‘σχέδιό’ της, τις αγαπημένες της εταιρείες ταχυμεταφορών όπως κάνει και με τα ΦΥΚ (σ.σ. Φάρμακα Υψηλού Κόστους)».

Η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση επιχειρεί με ένα φτηνό επικοινωνιακό τρικ να αντιστρέψει το κύμα αγανάκτησης που υποβόσκει στην ελληνική κοινωνία με βασικά εργαλεία το «δωρεάν» και το κύρος του φαρμακείου της γειτονιάς. Του φαρμακείου δηλαδή που όλες οι κυβερνήσεις από το 2010 και μετά έχουν ασελγήσει νομοθετικά απέναντι στην υπόστασή του. Η Κυβέρνηση θυμήθηκε το φαρμακοποιό της γειτονιάς ως εργαλείο διαχείρισης της πολιτικής της όταν ένα χρόνο τώρα έχει ανεχτεί, κατά παράβαση του σχετικού νόμου, να μην καταργήσει το διευρυμένο ωράριο εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων, που εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες του Κλάδου, ενώ δεν έχει τιμήσει την υπογραφή της στο κομμάτι της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων υψηλού κόστους.

Το Δ.Σ δηλώνει πως τα φαρμακεία της Αχαΐας δεν θα διενεργούν κανενός είδους test ανίχνευσης COVID, εντός ή εκτός του χώρου τους, μιας και η διενέργεια των test είναι εκτός αρμοδιοτήτων και πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, αλλά και εκτός αντικειμένου εργασίας μας.

Τα φαρμακεία, ειδικά του Συλλόγου μας δεν χρειάζονται τα διαπιστευτήρια καμιάς Κυβέρνησης και κανενός δημοσιογράφου εκπροσώπου της για να αποδείξουν την κοινωνική τους προσφορά. Την έχουν ζυμώσει με το έργο τους στην κοινωνία πολλά χρόνια. Όμως δηλώνουμε πως η διακίνηση, επίδειξη και επεξήγηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι ο πυρήνας της εργασίας μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να τον απεμπολήσουμε συμμετέχοντας στα «δωρεάν» μιας Κυβέρνησης που αμείβει πλουσιοπάροχα άλλους που υποχρεούνται στο δωρεάν.

Το ΔΣ υπενθυμίζει στην Κυβέρνηση πως δεν έχει λάβει ούτε ένα μέτρο προστασίας υπέρ του Κλάδου μας, που βρίσκεται 13 μήνες στην πρώτη γραμμή της μάχης, ενώ δεν μας έχει συμπεριλάβει καν στις ευχαριστήριες ανακοινώσεις της προς τους Υγειονομικούς.

Το Δ.Σ. καλεί και τους υπόλοιπους Συλλόγους της Χώρας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Φ.Σ. Αττικής και να εκδώσουν θαρραλέες ανακοινώσεις που να εκφράζουν την πραγματική επιθυμία της βάσης του Κλάδου μας, απέναντι σε κάθε κυβερνητικό συνδικαλισμό.
Η Κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει για το «σχέδιό» της, τις αγαπημένες της εταιρείες ταχυμεταφορών όπως κάνει και με τα ΦΥΚ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ