Στην Αθήνα «φιέστες», στο Δαμάσι μαύρη επέτειος μέσα στα χαλάσματα και το κρύο

Για ποια μηνύματα ενότητας μιλάει ο πρωθυπουργός που εγκατέλειψε τους σεισμόπληκτους στο έλεός τους;

Must Read

Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόταν τους υψηλούς προσκεκλημένους του για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, οι Έλληνες του 2021 παρακολολουθούσαν τα «μεγαλεία» του πρωθυπουργού, κλεισμένοι στα σπίτιά τους και εξαθλιωμένοι από τα αυστηρά περιοτιστικά μέτρα για πάνω από έναν χρόνο.

Κι ενώ αυτό το σκηνικό μοιάζει εξωπραγματικό, για κάποιους Έλληνες που δεν έχουν την «πολυτέλεια» να απογοητευτούν από τον καναπέ στο ζεστό τους σαλόνι, η επέτειος των 200 ετών από την Εθνεγερσία ήταν «μαύρη» και «παγωμένη».

Ο λόγος για το χωριό Δαμάσι, εκεί όπου ο τρόμος και η απόγνωση από τα ισχυρά ρίχτερ που ταρακούνησαν για ολόκληρες εβδομάδες το χωριό και άφησαν πίσω τους συντρίμμια και οικογένειες στον δρόμο, μέσα στο τσουχτερό κρύο.

Βλέποντας την παρέλαση από το αντίσκηνο του γηπέδου, οι κάτοικοι του Δαμασίου που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, περιμένουν ακόμα την ενίσχυση της κυβέρνησης που τους έταξε να αποκαταστήσει τις ζημιές.

«Τα παιδιά παρέλασαν το πρωί στο γήπεδο μα τα βλέμματα όλων είναι αλλού πλέον…» αναφέρει με παράπονο κάτοικος της περιοχής στο larissanet.gr, υπογραμμίζοντας ότι τώρα που έφυγαν οι κάμερες, οι κάτοικοι ξεχάστηκαν…  

Φωτογραφίες: larissanet.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This