Λινού: «Άμεσο άνοιγμα της αγοράς» – Τι είπε για τα self test

Πώς εξήγησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας το λιποθυμικό επεισόδιο 60χρονου μετά τον εμβολιασμό του

Must Read

Υπέρ του ανοίγματος της αγοράς τάχθηκε, σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου, και η Αθηνά Λινού θέτοντας ωστόσο ζητήματα μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια.

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν την άρση του lockdown»

Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στο Open, «πρέπει να ανοίξουμε δεν έχουμε επιλογές, αλλά δεν βλέπω να έχουν ληφθεί τα μέτρα που όλο τον καιρό λέγαμε. Δηλαδή έντονη επικοινωνία για τη χρήση της μάσκας και των αποστάσεων, έντονη επικοινωνία για την αξιοποίηση του ελεύθερου αέρα, για φυσικό αερισμό και λογική τηλεργασία, δηλαδή, όχι μέρα παρά μέρα, βδομάδα παρά βδομάδα».

«Μόνο αν ιχνηλατούμε, αξίζουν τον κόπο τα πολλά τεστ»

Η κ. Λινού αναφέρθηκε και στα self test λέγοντας πώς έχει νόημα να κάνουμε πολλά τεστ μόνο αν μπορούμε να κάνουμε σωστή ιχνηλάτηση και να δίνουμε οδηγίες για απομόνωση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ζήτησε επιτάχυνση των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες γιατί όπως τόνισε μόνο τότε θα ξεπεράσουμε άμεσα το πρόβλημα.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στον 60χρονο από την Σύρο που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο και επισήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα κι αν όντως ευθύνεται το εμβόλιο. Όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This