Κυριακή 20/6/2021

Λινού: «Άμεσο άνοιγμα της αγοράς» – Τι είπε για τα self test

Πώς εξήγησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας το λιποθυμικό επεισόδιο 60χρονου μετά τον εμβολιασμό του

Υπέρ του ανοίγματος της αγοράς τάχθηκε, σήμερα Δευτέρα 29 Μαρτίου, και η Αθηνά Λινού θέτοντας ωστόσο ζητήματα μέτρων που πρέπει να ληφθούν άμεσα ώστε το άνοιγμα να γίνει με ασφάλεια.

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα πριν την άρση του lockdown»

Όπως είπε η καθηγήτρια επιδημιολογίας μιλώντας στο Open, «πρέπει να ανοίξουμε δεν έχουμε επιλογές, αλλά δεν βλέπω να έχουν ληφθεί τα μέτρα που όλο τον καιρό λέγαμε. Δηλαδή έντονη επικοινωνία για τη χρήση της μάσκας και των αποστάσεων, έντονη επικοινωνία για την αξιοποίηση του ελεύθερου αέρα, για φυσικό αερισμό και λογική τηλεργασία, δηλαδή, όχι μέρα παρά μέρα, βδομάδα παρά βδομάδα».

«Μόνο αν ιχνηλατούμε, αξίζουν τον κόπο τα πολλά τεστ»

Η κ. Λινού αναφέρθηκε και στα self test λέγοντας πώς έχει νόημα να κάνουμε πολλά τεστ μόνο αν μπορούμε να κάνουμε σωστή ιχνηλάτηση και να δίνουμε οδηγίες για απομόνωση.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ζήτησε επιτάχυνση των εμβολιασμών στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες γιατί όπως τόνισε μόνο τότε θα ξεπεράσουμε άμεσα το πρόβλημα.

Η κυρία Λινού αναφέρθηκε και στον 60χρονο από την Σύρο που κατέρρευσε μετά το εμβόλιο και επισήμανε ότι «είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα κι αν όντως ευθύνεται το εμβόλιο. Όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ