Κικίλιας για άρση lockdown: «Δεν θα ανακοινώσω ημερομηνίες – Ο ιός είναι ύπουλος»

Ο υπουργός υγείας είπε ότι μέχρι τα μέσα Απριλίου θα έχουν γίνει 1, 5 εκατομμύριο εμβολιασμοί

Must Read

Αρνητικός στο να πει επίσημα πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος της εστίασης, του λιανεμπορίου και των σχολείων, αλλά και πότε θα αρθεί το lockdown, δηλώνει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Παρά το κύμα των αλλεπάλληλων δηλώσεων τόσο κυβερνητικών στελεχών όσο και επιστημόνων, ο κ. Κικίλιας αρκέστηκε νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, να δηλώσει ότι «δεν θα προτρέξει να ανακοινώσει ημερομηνίες, καθώς τα πράγματα με τον κορωνοϊό είναι απρόβλεπτα».

«Άγνωστο πότε θα αρθεί το lockdown – Ο ιός είναι απρόβλεπτος»

«Όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι» λέει η γνωστή παροιμία, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα με τον υπουργό Υγείας (και όχι μόνο).

Δυστυχώς, οι λάθος χειρισμοί του κυβερνητικού επιτελείου στο ζήτημα της πανδημίας, τα αλλεπάλληλα lockdown και τα μέτρα ακορντεόν έχουν αφήσει εκτεθειμένα πολλά στελέχη, με αποτέλεσμα κάποια-όπως ο κ. Κικίλιας- να κρατούν στάση αναμονής και να προτιμούν να μην μιλούν ξεκάθαρα, αναφέροντας ότι το ζήτημα θα το επεξεργαστεί περαιτέρω η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα για να κάνει τις σχετικές εισηγήσεις στην κυβέρνηση. «Προτεραιότητα μας είναι η Δημόσια Υγεία», σημείωσε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε πως τα νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται μεγάλη πίεση.

Υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών και δήλωσε πως έλθει η ώρα να βοηθηθούν, σταδιακά, όλες οι κοινωνικές ομάδες για να επαναλειτουργήσουν. Στο παραπάνω θα λειτουργήσει βοηθητικά ο καλός καιρός από εδώ και πέρα, αλλά και οι εμβολιασμοί και η διενέργεια τεστ, τόνισε.

Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για τα self test

Σχετικά με τα οικιακά τεστ, επεσήμανε πως αυτά θα είναι υποχρεωτικά σε εστίαση, επιχειρήσεις, σχολεία και δικαστήρια. Σε ό,τι αφορά την Γ’ Λυκείου, εξήγησε πως τίθεται το θέμα των Πανελληνίων Εξετάσεων και πως οι μαθητές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για να γίνουν οι εξετάσεις.

Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

«Πολύ σημαντικό είναι και το θέμα του λιανεμπορίου», προσέθεσε ο κ. Κικίλιας. Ο υπουργός τόνισε πως για την εξέλιξη του ιού και την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου έχουν παίξει μεγάλο ρόλο οι μεταλλάξεις του ιού και οι συνεχόμενες και επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις σε Αττική και άλλες πόλεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This