Δευτέρα 21/6/2021

«Σφαγή» επιστημόνων στο… Facebook!  «Το’ καψες» – «Εσύ το καις»

Παυλάκης - Δερμιτζάκης τα «χώνουν» ο ένας στον άλλον και τρελαίνουν τους πολίτες

Δεν φτάνει που οι πολίτες έχουν γίνει έρμαια των διαξιφισμών της κυβέρνησης με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, δεν φτάνει που εδώ και μήνες ο λαός απεγνωσμένος δεν γνωρίζει ποιοι παίρνουν τις τελικές αποφάσεις και εισηγούνται τα μέτρα, πλέον παρακολουθεί τους Ειδικούς να τσακώνονται και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο γνωστός καθηγητής στις ΗΠΑ Μανώλης Δερμιτζάκης ο οποίος μέχρι πρότεινος ήταν υπέρμαχος των σκληρών μέτρων, τώρα ανοίγει κόντρα με τον γιατρό – ερευνητή Γιώργο Παυλάκη στο Facebook.

Αφορμή στάθηκε η ανάρτηση του κ. Παυλάκη κατά την οποία αναφέρει ότι η δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση μέτρων καθώς η μετάδοση του ιού συμβαίνει κυρίως ενδοοικογενειακά:

Η ανάρτηση του Παυλάκη

«Από ανάρτηση της φίλης Christina Pavlidou:
Μη χαλαρώνετε, η μεταδοτικότητα ιδίως των νέων στελεχών του ιού είναι εντυπωσιακή. Επίσης, το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταδόσεων συμβαίνει κυρίως ενδοοικογενειακά’’. Επειδή ακούω διάφορα ανακριβή για τη μετάδοση του ίου και τι σημαίνει μετάδοση στο σπίτι, θα τα ξαναπώ έξω από τα δόντια και ας προσβληθούν μερικοί, ακόμα και “ειδικοι” που έχουν πάρει σβάρνα και προτείνουν την θεραπεία:

Αφού οι περισσότερες μολύνσεις γίνονται στα σπίτια, να βγούμε από τα σπίτια στις πλατείες, δεν χρειαζόμαστε μετρά, άρα λύσαμε το πρόβλημα. Με όλο το σεβασμό που μπορώ να μαζέψω για διαφορετικές απόψεις, αυτό δεν είναι σοβαρή άποψη.(Εσβυσα 2-3 προηγούμενες παραλαγες αυτής της πρότασης). Θα περίμενα, το λιγότερο, να μην επαναλαμβάνεται από επαγγελματίες, γιατί είναι δύσκολο να τους πάρω σοβαρά μετά από αυτό.

Γιατί ο ιός δεν γεννιέται εκ του μηδενός μέσα στα σπίτια, έρχεται απ έξω. Κάποιος τον φέρνει από τη δουλειά (όλες οι δουλείες είναι ανοιχτές χωρίς μετρά προστασίας), τα ΜΜΜ, τις επαφές που είχε ΈΞΩ από το σπίτι. Αν μπει ο ιός στο σπίτι, ιδίως τα καινούρια μεταλλαγμένα στελέχη, όλοι θα κολλήσουν, και μερικοί θα νοσήσουν, η χειρότερα.

Αν λοιπόν περάσετε περισσότερη ώρα στην πλατεία πίνοντας ποτάκια χωρίς μάσκα και μετά μείνετε σπίτι σας για 8 ώρες αντί για 16, πάλι θα μολύνετε τους αγαπημένους σας στο ίδιο σπίτι, και έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθείτε. Ας αφισουμε λοιπόν τις στρεψοδικίες» αναφέρει στην ανάρτησή του ο γιατρός.

Το πρώτο σχόλιο του Δερμιτζάκη στην ανάρτηση

Ωστόσο, με σχόλιό του κάτω από την δημοσίευση του κ. Παυλάκη, ο Μανώλης Δερμιτζάκης χαρακτηρίζει αφελή την ανάρτηση και τάσσεται υπέρ του ανοίγματος: «Το ποστ είναι τουλάχιστον αφελές και εσύ Γιώργο έπρεπε πρώτος να το αντιληφθείς. Δεν μπορεί να λέμε τέτοιες απλοϊκότητες και να μην καταλαβαίνουμε τι γίνεται. Το βασικότερο πρόβλημα που πάμε να λύσουμε με το μερικό και προσεκτικό άνοιγμα δεν είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση από μετάδοση που έρχεται από έξω αλλά η μετάδοση από άτομο μιας οικογένειας σε άτομο άλλης οικογενείας που συναντιούνται σε κλειστούς χώρους (φίλοι, παιδιά, ολόκληρες οικογένειες). Εάν αυτές οι συναντήσεις αντί να γίνουν μέσα σε κλειστό χώρο γίνονται σε ανοιχτό χώρο τότε η μετάδοση πέφτει κατακόρυφα… Να προσθέσω και μια ακόμη διάσταση. Πριν από 2-3 εβδομάδες πήρε συνέντευξη ο Παπαχελάς από τον Φαουτσι και τον ρώτησε τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα. Είπε λοιπόν μεταξύ άλλων ότι στις πολύ κόκκινες περιοχές πρέπει η εστίαση να είναι μόνο έξω. Δεν είπε να μην υπάρχει εστίαση αλλά να είναι μόνο έξω σχολίασε.

Τα σχόλια… επιπέδου

Απαντώντας στο σχόλιο του Δερμιτζάκη, ο Γιώργος Παυλάκης έγραψε λιτά: «Το καψες!».

«Δε νομίζω. Εσείς το καίτε με τη συνεχή επιμονή σε κατι που ειναι μη ρεαλιστικό και συνδυάζετε με ευχολόγια» έσπευσε να απαντήσει ο κ. Δερμιτζάκης στον κ. Παυλάκη, ενώ δεν δίστασε να απαντήσει σε και άλλα σχόλια της ανάρτησης.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ