Γιαννάκος για την άτυχη 65χρονη στο Ίλιον: Όταν ήρθε το ασθενοφόρο ήταν ήδη νεκρή (video)

Μέχρι και 20 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, δεν είχε εμφανίσει κάποια αναφυλακτική αντίδραση

Must Read

Στο τραγικό περιστατικό στο Ίλιον, όπου μια 65χρονη γυναίκα κατέληξε, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η άτυχη γυναίκα έκανε το εμβόλιο της AstraZeneca και, γύρω στις 2 το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση «για άτομο γύρω στα 65 έτη χωρίς αισθήσεις» στο Κέντρο Υγείας Ιλίου, το οποίο λειτουργεί ως εμβολιαστικό κέντρο. «Η ασθενής ήταν ήδη νεκρή, πάρα τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Γύρω στις 13:00 έκανε το εμβόλιο και αφού παρέμεινε για 20 λεπτά στο Κέντρο Υγείας, όπως προβλέπεται, για παρακολούθηση, έφυγε και κάθισε σε παγκάκι, απέναντι από το Κέντρο Υγείας», περιγράφει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Δείτε επίσης: Νεκρή 65χρονη στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της!  

Μισή ώρα μετά, ωστόσο, η 65χρονη έπαθε ανακοπή, με τους περαστικούς να ειδοποιούν το προσωπικό του Κέντρου Υγείας, το οποίο και τη μετέφερε από το παγκάκι, γύρω στις 14:00. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε μετά από 10 λεπτά περίπου, δεν την παρέλαβε τελικά, καθώς το ιατρικό προσωπικό του Κέντρου είχε ήδη διαπιστώσει το θάνατό της.

Τηρήθηκε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ξεκαθαρίζει ότι: «Το προσωπικό τήρησε στο ακέραιο το πρωτόκολλο των εμβολιασμών και ότι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει την αιτία θανάτου. Η γυναίκα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας». Για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου, καθώς η γυναίκα παρέμεινε στο εμβολιαστικό κέντρο για 20 λεπτά μετά τη χορήγηση του εμβολίου, χωρίς να εμφανίσει κάποια αναφυλακτική αντίδραση.

Σύμφωνα, πάντως, με σχετικές πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από σακχαρώδη διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This