Παρασκευή 6/8/2021

Σκέρτσος: «Ανοίγουν τα Λύκεια – Αργεί ακόμα η εστίαση»

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μίλησε για τη χρησιμότητα των self test όταν υπάρχει επανάληψη

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσουν ξανά τα σχολεία και μετά να ανοίξει ο κλάδος της εστίασης, δήλωσε με νόημα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

«Η κυβέρνηση επιθυμεί να ανοίξει άμεσα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και συγκεκριμένα τα Λύκεια. Αυτό είναι βασικό θέμα συζήτησης της Επιτροπής, και το οποίο αναμένεται να τεθεί εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. Σκέρτσος.

«Έχουμε κάνει προσλήψεις στο ΕΣΥ»

«Βιώνουμε εδώ και έναν χρόνο μια πολύ δύσκολη κατάσταση, προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, υπάρχει διαφάνεια στην διαχείριση της πανδημίας, έχουμε λάβει πολλά μέτρα οικονομικής στήριξης, έχουμε κάνει προσλήψεις και έχουν γίνει πολλές επενδύσεις στο ΕΣΥ, έχουν δημιουργηθεί πολλές κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Self test: Η χρησιμότητά τους είναι η επαναληπτικότητα»

«Δεν σημαίνει ότι κάναμε τεστ και βγήκε αρνητικό ότι είμαστε εντάξει. Μπορεί να κολλήσουμε στο επόμενο μισάωρο. Είναι ένα εργαλείο για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε κρούσματα» , είπε ο κ. Σκέρτσος, αναφέροντας ότι όλα τα self test θα είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, φέροντας την σήμανση CE και ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ