Στο «κόκκινο» το ιικό φορτίο – «Αύξηση διασποράς λόγω του εγκλεισμού» παραδέχονται οι επιστήμονες

Λινού: «Λάθος τα μέτρα που πήραμε λόγω ανεπαρκών στοιχείων»

Must Read

Επιβαρυμένη είναι η εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας αφού το ιικό φορτίο στα λύματα είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα, στοιχείο που δημιουργεί ερωτήματα για την επόμενη ημέρα.

Θωμαΐδης: «Αρχές Μαρτίου είχαμε μεσοσταθμική μείωση στο 20% στα λύματα»

«Παρακολουθείται αυτούς τους 2 μήνες ένα ισχυρό κύμα με υψηλό ιικό φορτίο που δεν δείχνει τάση ύφεσης και σε αυτό συμβάλουν πέρα από τις μεταλλάξεις, ο καιρός και η κόπωση των πολιτών», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης, τονίζοντας ότι «το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα αλλάξει την συμπεριφορά του κόσμου».

Λινού: «Κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα, αυξήσαμε τη διασπορά – Είχαμε λάθος στοιχεία»

Με απολογητική διάθεση η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis Αθηνά Λινού, παραδέχτηκε ότι τα μέτρα που είχαν ληφθεί ήταν λάθος, καθώς «αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις δεν είχαν επαρκή πληροφορία».

Αιτιολογώντας, ωστόσο είπε η κ. Λινού πως ήταν λάθος λόγω λάθος στοιχείων και πως αυτοί που έλαβαν τις αποφάσεις, «δεν είχαν επαρκή πληροφορία» και «κατανόηση της προστατευτικής δράσης του υπαίθριου χώρου».

Σκουτέλης: «Ας αναλογιστεί κανείς, πού θα νοσηλευτεί αν αρρωστήσει;»

Για τα νέα μέτρα και τον εμβολιασμό μίλησε στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης, ο οποίος χαρακτήρισε «αναπάντεχη» την επιτυχία στη διαδικασία εμβολιασμών, αλλά και την προσέλευση του κόσμου που πήγε να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, «ακούγοντας τους ειδικούς».

«Ο κόσμος τρελάθηκε με όσα ακούει και κακώς αποφάσισε ότι δε χρειάζεται να ακολουθεί τα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής, και εξηγώντας έκανε λόγο για «ενδοπαρεΐστικη» κι όχι ενδοοικογενειακή μετάδοση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This