Αδερφάκια στα Χανιά κάνουν μάθημα μέσα στην κλινική που νοσηλεύονται οι γονείς τους

Ο αγώνας για να μην μείνουν στον δρόμο

Must Read

Δύο αδέρφια συνέδονται στα μαθήματα της τηλεκπαίδευσης για την Β’ και την ΣΤ΄Δημοτικού μέσα από την κλινική covid του Νοσοκομείου Χανίων. Για τα δύο παιδιά που είναι καλά στην υγεία τους, δόθηκε ένας πραγματικός αγώνας από εκπαιδευτικούς και γονείς των συμμαθητών τους προκειμένου να μην μείνουν στον δρόμο όταν χρειάστηκε να νοσηλευτούν και οι δύο γονείς τους οι οποίοι νόσησαν από κορωνοϊό.

Η Ρούλα Παντελάκη, διευθύντρια του σχολείου στο οποίο παρακολουθούν μαθήματα τα δύο αδέρφια, μίλησε για το περιστατικό στα haniotika-nea.gr και περιέγραψε την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι ανήλικοι μαθητές: «Την Κυριακή το πρωί με παίρνει τηλέφωνο ο μπαμπάς και μου λέει “βοήθεια, μπαίνω νοσοκομείο τι θα κάνω τα παιδιά!”. Εμείς αμέσως, ήρθαμε σε επικοινωνία με τον επόπτη υγείας του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανο Ντουκάκη, ο οποίος σε συνεννόηση με τον διοικητή του γενικού νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, κινητοποιήθηκαν αμέσως για να βρεθεί λύση, γιατί δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο» αναφέρει η διευθύντρια και προσθέτει ότι μόλις ο πατέρας των παιδιών μπήκε στο νοσοκομείο, μια μητέρα συμμαθητή τους προσφέρθηκε με ρίσκο να φροντίσει:

«Υπάρχει ανθρωπιά»

«Η γυναίκα έκανε μια ηρωική κίνηση. Με δύο μικρά παιδιά και χωρίς να έχει εμβολιαστεί ούτε να έχει περάσει κορωνοϊό, πήγε στο σπίτι, φρόντισε τα παιδιά, τα τάισε και έμεινε να τους κρατήσει παρέα μέχρι να βρεθεί λύση», ενώ ακόμα μια γυναίκα που είχε νοσήσει από τον ιό και είχε αντισώματα, προσέφερε και εκείνη βοήθεια στα δύο αγόρια. «Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, υπάρχει ανθρωπιά, υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζονται» υπογράμμισε η κα. Παντελάκη.

Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε rapid test και αποδείχτηκε ότι ο μεγάλος ήταν θετικός στον κορωνοϊό, ενώ ο μικρός υποβλήθηκε σε τεστ αντισωμάτων όπου φάνηκε ότι είχε νοσήσει στο παρελθόν. Έτσι και οι δύο μπόρεσαν να μείνουν στην κλινική με τους γονείς τους

«Άμεσα κινητοποιηθήκαμε για να φροντίσουμε τα παιδιά να έρθουν στο νοσοκομείο, να είναι με τους γονείς τους. Ο μπαμπάς είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι η μαμά, συνεπώς την Δευτέρα το πρωί ήρθαν και έκτοτε είναι όλοι μαζί. Ήταν μια πρωτοφανής περίπτωση, την οποία διαχειριστήκαμε με επιτυχία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την 7η ΥΠΕ αλλά αυτό που πραγματικά συγκινεί είναι η ανθρωπιά και ο ανθρωπισμός που έδειξε το περιβάλλον της οικογένειας, φιλικό και σχολικό» δήλωσε ο διοικητής του γενικού νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This