26/9/2022

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης με «θαυματουργό» προϊόν η -εντυπωσιακή- εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Διεθνές κύκλωμα απατεώνων χρησιμοποιεί φωτογραφίες της, για να προωθήσει μια «επαναστατική επιστημονική ανακάλυψη» για τις γυναίκες

Σε μια καλοστημένη ηλεκτρονική απάτη επιχείρησαν να εμπλέξουν διεθνείς απατεώνες την εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Ιωάννα Ροτζιώκου, εκμεταλλευόμενοι την εντυπωσιακή εμφάνιση και την αναγνωρισιμότητά της, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «δημοκρατίας».

Του Μάνου Μεϊμαράκη

Χρησιμοποιώντας μια εικόνα της από τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας και με μια ψευδή μαρτυρία την οποία της αποδίδουν, κατευθύνουν τα ανυποψίαστα θύματά τους σε σελίδα παραγγελίας ενός «θαυματουργού» σκευάσματος για γυναίκες, ενώ στο παρασκήνιο αλιεύουν προσωπικά στοιχεία των ανυποψίαστων θυμάτων τους. Οι εγκέφαλοι της διεθνούς αυτής απάτης με τον ίδιο τρόπο επιχείρησαν να εμπλέξουν και άλλες γυναίκες αστυνομικούς, ομοίως με μεγάλη αποδοχή και αναγνωρισιμότητα στις χώρες τους.

Το «θαυματουργό» σκεύασμα

Στην υπόθεση έχει ήδη μπει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει ότι η απάτη αυτή τη δυσφημεί κατά συκοφαντικό τρόπο.

Η Ιωάννα Ροτζιώκου

Σε πρώτη φάση το ελληνικό κοινό του διαδικτύου εκτίθεται σε ένα διαφημιστικό μήνυμα το οποίο «τρέχει» σε ελληνικές ειδησεογραφικές σελίδες και το οποίο υπόσχεται σε σχετικά χαμηλή τιμή μια επαναστατική επιστημονική ανακάλυψη που αλλάζει τη ζωή των γυναικών σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη. Μόλις οι χρήστες πατήσουν το κουμπί του διαφημιστικού μηνύματος μεταφέρονται στην απατηλή σελίδα.

Απάτη… multilingual

Η απάτη «τρέχει» σε αρκετές χώρες και σε διαφορετικές γλώσσες. Το ελληνικό κοινό βλέπει αντίστοιχα τη σελίδα της απάτης μεταφρασμένη στα ελληνικά. Όταν ανοίξει η σελίδα (οι απατεώνες έχουν στοχεύσει ως θύματά τους κυρίως γυναίκες), οι χρήστες «μαθαίνουν» για ένα πολύ περίεργο περιστατικό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»: «Χάρη σε ένα παράξενο περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ο κόσμος έμαθε για μια απίστευτη επιστημονική ανακάλυψη στον τομέα της αναζωογόνησης του δέρματος του προσώπου: ένα προϊόν που δημιουργήθηκε από μια απλή Ελληνίδα για τη μητέρα της, η οποία αρχίζει να μεγαλώνει».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Νίκος Καπραβέλος: «Χρειάζονται άμεσα μέτρα για την πανδημία, δεν πρέπει να παίζεις με την φωτιά»

Αυτό είναι το εισαγωγικό κείμενο μίας από την αρχή ως το τέλος απολύτως ψεύτικης ιστορίας, η οποία έχει σκοπό να παρασύρει ανυποψίαστα θύματα στην αγορά ενός ανύπαρκτου προϊόντος ομορφιάς. Αμέσως μετά εμφανίζουν την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Ροτζιώκου να επιβεβαιώνει με τη «μαρτυρία» που της αποδίδουν πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το προϊόν. Συγκεκριμένα, η κυρία Ροτζιώκου ως «Έλενα Αλεξοπούλου, συνοριοφύλακας του αεροδρομίου», φέρεται σχεδόν έκθαμβη να υποστηρίζει τα «θαυματουργά αποτελέσματα», αυτής της «απίστευτης επιστημονικής ανακάλυψης».

Η Ιωάννα ως «Έλενα Αλεξοπούλου»

Σύμφωνα με την ψεύτικη ιστορία που σκαρφίστηκαν οι απατεώνες, όλα άρχισαν πριν από λίγο καιρό στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όταν κατά τη διάρκεια του check in για μια πτήση Αθήνα – Άγιος Δομίνικος οι «συνοριοφύλακες» σταμάτησαν μια 45χρονη κυρία. Οι αστυνομικοί του «Ελ. Βενιζέλος», συγκρίνοντας το πρόσωπο που έβλεπαν στο διαβατήριο της 45χρονης και αφού δεν έμοιαζε καθόλου με της γυναίκας που είχαν μπροστά τους, δεν της επέτρεψαν να επιβιβαστεί και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

Οι «μαρτυρίες»

Η κυρία Ροτζιώκου ως «Έλενα Αλεξοπούλου» φέρεται ότι λέει: «Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει ένα εντελώς διαφορετικό άτομο. Η κάτοχος του διαβατηρίου φαίνεται 15 χρόνια νεότερη από τη γυναίκα της φωτογραφίας. Από όσο γνωρίζω, ακόμη και με πλαστική χειρουργική δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν παρόμοια αποτελέσματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μας προκάλεσε αμφιβολίες».

Στη συνέχεια οι απατεώνες έχουν επιστρατεύσει πλήθος από μαρτυρίες δήθεν επιστημόνων, καθώς και αληθοφανείς μαρτυρίες γυναικών οι οποίες αγόρασαν το συγκεκριμένο προϊόν περιγράφοντας την έκπληξη και την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα από τη χρήση του προϊόντος. Όλες οι μαρτυρίες είναι κατασκευασμένες και τα πρόσωπα δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά ονόματα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Άδωνις την «είδε»... Τσιτσιπάς!

Η φωτογραφία της κυρίας Ροτζιώκου την οποία χρησιμοποιούν οι απατεώνες στη μεταφρασμένη στα ελληνικά σελίδα της απάτης προέρχεται από τον επίσημο ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ως δημιουργός της θαυματουργής «θεραπείας», στη σελίδα της απάτης στα ελληνικά, εμφανίζεται η «Νεφέλη Καρρά, Ελληνίδα φοιτήτρια», ενώ στην αντίστοιχη σελίδα της απάτης στην τούρκικη γλώσσα με την ίδια φωτογραφία της «Νεφέλης» εμφανίζεται ως «δημιουργός» η «Αϋσέλ Μπακέρ, φοιτήτρια Ιατρικής».

Η Νεφέλη…

…που ήταν Aysel!

H τουρκική και η ισπανική εκδοχή

Στη σελίδα της απάτης μεταφρασμένη στην τουρκική γλώσσα εμφανίζεται να μιλά για τις θαυματουργές ιδιότητες του προϊόντος και η «Ayten Balkan» ως «Λειτουργός ασφαλείας διαβατηρίων αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης». Η «Ayten Balkan», η γυναίκα στη φωτογραφία, στην πραγματικότητα είναι η Suhai Aziz Talpur, η πρώτη γυναίκα βοηθός επιθεωρητή Αστυνομίας στην επαρχία Sindh του Πακιστάν, στην οποία οι απατεώνες έχουν χρεώσει την ίδια ακριβώς «μαρτυρία» με την Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Η «Ayten Balkan»…
…στην πραγματικότητα είναι η Suhai Aziz Talpur!

Στη σελίδα της απάτης μεταφρασμένη στα ισπανικά ως «συνοριοφύλακας στο αεροδρόμιο της Λίμα» εμφανίζεται μια νεαρή αστυνομικός ως «Alicia Cuevas». Στην πραγματικότητα πρόκειται για Ισραηλινή, στέλεχος των ειδικών δυνάμεων της ισραηλινής αστυνομίας. Οι απατεώνες εντόπισαν την εικόνα της συγκεκριμένης αστυνομικού σε ρωσικό αφιέρωμα ηλεκτρονικού περιοδικού για τις… πιο sexy αστυνομικίνες στον κόσμο!

Η «Alicia Cuevas»…
…που, στην πραγματικότητα, είναι η sexy Ισραηλινή αστυνομικός, στέλεχος των ειδικών δυνάμεων της χώρας της!

Ο δε «Χρήστος Παπαδόπουλος», ο οποίος φέρεται ως «επικεφαλής Ελληνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Έρευνας» και με μαρτυρία του υποστηρίζει ότι «οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών εμποδίζουν τις πωλήσεις του προϊόντος και γι’ αυτό η εταιρία αποφάσισε να το διαθέσει με αυτόν τον τρόπο», στην πραγματικότητα είναι ένας άνδρας από την Ισπανία, ο οποίος εργάζεται ως μοντέλο σε φωτογραφίες διαφημίσεων.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης δύο τραυματιών στον Όλυμπο

Και η Λατινική Αμερική στο «κόλπο»

Η ψεύτικη ιστορία τελειώνει με τη 45χρονη (την οποία δήθεν δεν κατάφεραν να αναγνωρίσουν οι αστυνομικοί στο «Ελ. Βενιζέλος», μεταξύ αυτών και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ως «συνοριοφύλακας»), σε μια «μαρτυρία» της να δηλώνει ότι αισθάνθηκε πλήρη ευτυχία για το γεγονός ότι δεν την αναγνώρισαν εξαιτίας της χρήσης του «θαυματουργού» ελιξίριου νεότητας που ανακάλυψε η κόρη της «Νεφέλη Καμπά» και ότι δεν στενοχωρήθηκε καθόλου που έχασε την πτήση για τον Άγιο Δομίνικο.

Αμέσως μετά, η σελίδα της απάτης παροτρύνει τους επισκέπτες της να παραγγείλουν το σκεύασμα, αφού πρώτα συμπληρώσουν προσωπικά τους στοιχεία, όπως τηλεφωνικό αριθμό, e-mail, διεύθυνση κατοικίας, Τ.Κ., κ.ά., για την ολοκλήρωση της παραγγελίας. Ενδέχεται πολύ σοβαρά μέσω της φόρμας παραγγελίας οι απατεώνες να αλιεύουν δεδομένα, τα οποία χρησιμοποιούν σε επόμενο στάδιο κλιμακώνοντας την απάτη, όπως π.χ. η αποστολή sms ή e-mail με ένδειξη κατεπείγοντος για σύνδεση με τον τραπεζικό τους λογαριασμό, με εμφανιζόμενο αποστολέα κάποια τράπεζα. Μάλιστα, οι απατεώνες προειδοποιούν τους επισκέπτες της σελίδας να αποφεύγουν τα… πλαστά προϊόντα!

Η φόρμα παραγγελίας, βιαστείτε!

Το περιεχόμενο των σελίδων αυτής της καλοστημένης απάτης έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και σε όλες εμφανίζονται γυναίκες αστυνομικοί ως στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας να μιλούν για τις «επαναστατικές» ιδιότητες του προϊόντος που ξεγελά ακόμα και τις πιο προηγμένες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου των αεροδρομίων, καθώς και «επιστήμονες» από τον χώρο της υγείας και της ομορφιάς. Ηλεκτρονικά ίχνη της απάτης δε, εντοπίζονται σε Παναμά, Περού και Κόστα Ρίκα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit polls: Θρίαμβος της Δεξιάς και της Μελόνι στις ιταλικές εκλογές!

Πριν από περίπου μία τετραετία ουδείς -τόσο στην Ιταλία όσο κυρίως όμως στην Ε.Ε.-...

Σκρέκας και Χατζηδάκης επιμένουν στα ίδια ψέματα για ηλεκτρικό ρεύμα και συντάξεις!

Γιατί κρύβουν την αλήθεια; Οι απόμαχοι της εργασίας δεν βλέπουν αυξήσεις, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Εδώ ο κόσμος χάνεται και ο Άδωνις την «είδε»… Τσιτσιπάς!

Την ώρα που ο υπόλοιπος πλανήτης έχει πάρει φωτιά, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να...

Μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ στην Υγεία, στις πλάτες χιλιάδων παιδιών!

Ένα μεγάλο φαγοπότι έχει στηθεί μέσα στο 2022, με επίκεντρο τη θεραπεία και τη νοσηλεία ανηλίκων

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του Τζόκερ είναι οι εξής: 12, 18, 23,...

Διασωληνωμένο βρέφος στο «Αγία Σοφία»: Ο πατέρας του το ταρακούνησε βίαια, επειδή έκλαιγε γοερά!

Μάχη για την ζωή του φέρεται να δίνει ένα κοριτσάκι ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών...

Τραγωδία στο Ηράκλειο: 35χρονη έχασε το μωρό της στη γέννα

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στο Ηράκλειο της Κρήτης, όταν μια 35χρονη...

Ξεκίνησε το καραβάνι 100.000 μεταναστών με τουρκική καθοδήγηση προς τον Έβρο

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη τουρκική πρόκληση

Εξελίξεις στο θρίλερ της Ευρυτανίας: Άσχετο με την 48χρονη το εύρημα στη λίμνη Κρεμαστών

Άκαρπες αποδείχτηκαν, τελικά, οι πολύωρες έρευνες των δυτών του Λιμενικού Σώματος στη λίμνη Κρεμαστών,...

Όλυμπος: Νεκρός ο ένας ορειβάτης – Στο νοσοκομείο ο δεύτερος που τραυματίστηκε στο πόδι

Τραγική κατάληξη είχε η μια από τις δύο επιχειρήσεις διάσωσης της Πυροσβεστικής που πραγματοποιήθηκαν στον...

Βρέφος ηλικίας τεσσάρων μηνών διασωληνωμένο στο Παίδων «Αγία Σοφία»! Συνελήφθη ο 20χρονος πατέρας του

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένα μωράκι που έχει συμπληρώσει μόλις 4 μήνες ζωής, καθώς...

Λάρισα: Υποσχέθηκε ότι θα έβρισκε και θα επέστρεφε τα κλεμμένα, αλλά «εξαφανίστηκε» με τα...

Δεν του έφτανε που είχε πέσει θύμα κλοπής, ένας άνδρας στη Λάρισα έπεσε «στα...

Μαραθώνας: Οριοθετήθηκε η φωτιά σε δασική έκταση

Άμεσα οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μερημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην...

Φωτιά στον Μαραθώνα – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην Πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή...

Με αίμα βάφτηκε η άσφαλτος στην Ρόδο – Νεκρός 24χρονος μοτοσικλετιστής

Ανείπωτη θλίψη έχει σκεπάσει την Ρόδο, από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένας...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νομιμοποιούνται 1.200.000 οικόπεδα με δασωμένους αγρούς

Ποιοι μπορούν να τεκμηριώσουν εμπράγματο δικαίωμα και σε ποιες περιπτώσεις το Δημόσιο δεν πρόκειται να προβάλει καμία διεκδίκηση

Ξυλοκόπησε τον αστυνομικό πατέρα του που κακοποιούσε τη μητέρα του: «H μάνα μου φοβάται να μην τη σκοτώσει»

Ο νταής αστυνομικός αρνείται τα πάντα και μια ολόκληρη οικογένεια κάθισε στο εδώλιο

Μεγάλη απάτη η επιστροφή των νοικοκυριών στη θέρμανση με πετρέλαιο

Οποια μορφή ενέργειας και να επιλεγεί, η δαπάνη θα είναι υψηλότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια

Τα 12 ελληνικά νησιά που «βούλιαξαν» από κόσμο φέτος το καλοκαίρι – Ρεκόρ αφίξεων

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν και φέτος οι ξένοι επισκέπτες στα...

Οι δημοσκοπήσεις γκρεμίζουν το αφήγημα του Μητσοτάκη!

Οι τεχνικές αναλύσεις που ακολουθούν οι Αμερικανοί δείχνουν υποχώρηση 7,4 ποσοστιαίων μονάδων από την αρχή του 2022

Βαρύ «κατηγορώ» Βαληνάκη κατά Μητσοτάκη για την ομιλία στον ΟΗΕ και την Τουρκία

Καταπέλτης ο καθηγητής Ιωάννης Βαληνάκης, πρώην υφυπουργός εξωτερικών της...

Συμβαίνει τώρα: Σύζυγος γνωστού δημάρχου στο νοσοκομείο – προσπαθούν να κρύψουν το γεγονός!

Η σύζυγος του «γαλάζιου» δημάρχου που έχει απασχολήσει αρνητικά...

Νέες ισορροπίες στο Μαξίμου!

Τα νέα πρόσωπα που αναβαθμίστηκαν (;) μετά την απομάκρυνση Δημητριάδη και το κενό στις επαφές του Μητσοτάκη με επιχειρηματίες, μιντιάρχες, δημοσιογράφους και πολιτικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ