Πέμπτη 29/7/2021

SMS 13033: Όλες οι αλλαγές στις μετακινήσεις – Τι ισχύει για μαγαζιά και σούπερ μάρκετ εκτός Δήμου

Η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων και το άνοιγμα στο λιανεμπόριο φέρνει διαφοροποιήσεις και στα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Νέα δεδομένα ισχύουν σήμερα, Δευτέρα 5/4 στις μετακινήσεις, τόσο λόγω του ανοίγματος του λιανεμπορίου, όσο και και λόγω των αυστηρών περιορισμών που συνεχίζουν να υφίστανται.

Τι ισχύει στις μετακινήσεις

  • με τον κωδικό 6 και SMS 13033 δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός Δήμου
  • για τα σούπερ μάρκετ ισχύει ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων και η μετακίνηση εντός Δήμου
  • για να ψωνίσει κανείς σε σούπερ μάρκετ εξακολουθεί να στέλνει sms στο 13033 και κωδικό 2
  • για το λιανεμπόριο -στο οποίο και επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις- πρέπει πλέον να στέλνει sms μία φορά την ημέρα στον αριθμό 13032
  • οι αγορές επιτρέπονται μόνο για 3 ώρες, ενώ στην προσπάθεια νέας αποστολής μηνύματος sms, το ηλεκτρονικό σύστημα αποστέλλει απαντητικό μήνυμα ότι ο πολίτης δεν δικαιούται επιπλέον χρόνο παραμονής στα καταστήματα

Οι 6 κωδικοί μετακίνησης σήμερα

Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό ή αιμοδοσία ή εμβολιασμό COVID-19, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

3. Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή, μόνο εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα μακριά από την κατοικία.

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. Η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ