Κυριακή 20/6/2021

Λινού: «Να ανοίξει άμεσα η εστίαση με χρήση μάσκας και αποστάσεις»

Η καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρθηκε και στο φετινό Πάσχα

Την εκτίμηση ότι μπορεί να ανοίξει άμεσα η εστίαση εξέφρασε η Αθηνά Λινού, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει με αυστηρότητα στη χρήση μάσκας και με αποστάσεις. H καθηγήτρια Ιατρικής Πανεπιστημίου ΑΘηνών επιμένει πως όσα μαγαζιά έχουν εξωτερικούς χώρους πρέπει να ανοίξουν για τον κόσμο.

«Να ανοίξουν τα μαγαζιά που έχουν εξωτερικό χώρο»

«Η εστίαση θα μπορούσε να ανοίξει και άμεσα, αλλά υπό δύο βασικούς όρους. Ο πρώτος όρος είναι να λειτουργεί αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους, με τραπέζια που θα βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 2 μ. μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις, που θα χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα μόνο από μέλη της ίδιας οικογένειας», ανέφερε με νόημα η κ. Λινού.

Τι γίνει το Πάσχα

Για το Πάσχα επεσήμανε ότι θα μπορούσε να ανοίξει η μετακίνηση εκτός νομού με σύνεση, με αποστάσεις και μόνο με συγγενείς στις αυλές.

Τι θα γίνει με τον τουρισμό

Η Αθηνά Λινού αναφορικά με το ζήτημα του ανοίγματος της φετινής τουριστικής περιόδου είπε, «το θέμα του τουρισμού είναι ευρύτερο και θα εξαρτηθεί τόσο από το είδος και τον όγκο των επισκεπτών όσο και τις οδηγίες και απαγορεύσεις που θα εισαχθούν σε διεθνές επίπεδο.

Πάντως είναι πολύ βασικό να υπάρχει συστηματικός υγειονομικός έλεγχος τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επισκέπτες, συγκεκριμένο πρωτόκολλο διαχείρισης πιθανού κρούσματος και τρόπων προστασίας κάθε επισκέπτη, καθώς και πρωτόκολλο καθαρισμού, απολυμάνσεων του χώρου και φυσικού αερισμού».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ