Πέμπτη 29/7/2021

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στο ΚΕΥΠ Λαμίας: Τουλάχιστον 80 νεοσύλλεκτοι θετικοί στον ιό!

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν σε χώρο εντός του στρατοπέδου μέχρι την ίαση τους

Ανησυχητική καταγράφεται η αύξηση των κρουσμάτων σε νεοσύλλεκτους στο ΚΕΥΠ Λαμίας, επιβεβαιώνοντας, δυστυχώς, τους φόβους που ήθελαν τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ) να μετατρέπονται σε εκκολαπτήρια μετάδοσης της Covid-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του LamiaReport.gr, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που είχαν ανιχνευτεί έως σήμερα Δευτέρα 5/4, είναι τουλάχιστον 80, γεγονός που έχει θορυβήσει και τους γονείς των νεοσύλλεκτων στη Λαμία, με κάποιους από αυτούς να αναρωτιούνται γιατί δεν επέτρεψαν στα παιδιά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, μέχρι να γίνουν καλά.

Ο λόγος είναι πως υπάρχει σχετική οδηγία από το ΓΕΕΘΑ, η οποία αναφέρει ότι οι στρατεύσιμοι που ανιχνεύονται μετά την κατάταξη τους θετικοί, παραμένουν κανονικά σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους εντός του στρατοπέδου. Αντίθετα, στο 2ο κύμα, σε περίπτωση που οι νεοσύλλεκτοι βρισκόντουσαν θετικοί και είχαν φτάσει στα ΣΥΠΟ συνοδευόμενοι από κάποιον συγγενή, επέστρεφαν στο σπίτι τους, μέχρι να ξεπεράσουν τη νόσο.

Πιθανότητα διακομιδής στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι νεοσύλλεκτοι που νόσησαν βρίσκονται σε ξεχωριστό κτίριο, με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να εμφανίζουν ήπια ή και καθόλου συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι την Κυριακή έγιναν πέντε διακομιδές νεαρών Οπλιτών στο Νοσοκομείο Λαμίας για εξετάσεις, χωρίς, ωστόσο, να χρειαστεί να παραμείνουν για νοσηλεία. Οι πληροφορίες πάντως θέλουν ότι υπάρχει η πιθανότητα διακομιδής δύο εξ αυτών στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Χωρίς να έχουν γίνει γνωστά αρκετά στοιχεία, ανάλογη εικόνα φέρεται να παρουσιάζουν κι άλλα ΣΥΠΟ, κάτι που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, οφείλεται αφενός στο πιο μολυσματικό στέλεχος του ιού που έχει επικρατήσει και μολύνει ακόμη και νέα άτομα, αφετέρου στη χαλάρωση τήρησης των μέτρων το τελευταίο διάστημα, ειδικά από τη νεολαία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ