Κυριακή 20/6/2021

Self test: Διαθέσιμα από την Πέμπτη 8/4 μόνο για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου (video)

Περίπου 350.000 πολίτες με τα αντίστοιχα ΑΜΚΑ θα μπουν στην πλατφόρμα για να πάρουν την έγκριση και να τα λάβουν

Σε δύο ημέρες, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη 8/4, θα μπορούν οι γονείς να πάρουν τα self tests, τα οποία προς το παρόν θα διατίθενται μόνο για μαθητές λυκείου κι εκπαιδευτικούς.

Στην πλειοψηφία τους, ήδη τα τεστ διανέμονται από τις φαρμακαποθήκες στα φαρμακεία από τις 9:00 σήμερα το πρωί, Τρίτη 6/4, ενώ η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, Τετάρτη 7/4, και πλέον από την Πέμπτη 8/4 θα μπορούν να τα παραλάβουν οι πολίτες.

Ποιοι θα έχουν δικαίωμα παραλαβής

Μόνο οι μαθητές λυκείου ηλικίας 16 έως 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή μόνο όσοι θα πάνε από την ερχόμενη Δευτέρα 12/4, εκτός αν αποφασιστεί κάτι διαφορετικό για τα λύκεια της χώρας.

Περίπου 350.000 πολίτες με τα αντίστοιχα ΑΜΚΑ θα μπουν στην πλατφόρμα για να πάρουν την έγκριση και να λάβουν το self test. Όταν κάποιος πολίτης πραγματοποιεί το self test θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες στα ελληνικά. Θα δηλώνεται στην πλατφόρμα selftesting.gov.gr.

Για να προσέλθουν οι μαθητές στα σχολεία, θα έχουν βεβαίωση είτε από την πλατφόρμα, είτε με χειρόγραφη βεβαίωση από τον γονέα τους.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι γονείς πρέπει να σπεύσουν να προμηθευτούν τα τεστ έγκαιρα, έτσι ώστε να τα παραλάβουν μέχρι το Σάββατο, καθώς θα είναι ανοιχτά όλα τα φαρμακεία, ενώ την Κυριακή μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στα εφημερεύοντα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ