Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Δερμιτζάκης: «Να ανοίξουν σχολεία και εστίαση» – Τι θα γίνει το Πάσχα

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του

Υπερβολική χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να μην λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να ανοίξουν τα Λύκεια και η εστίαση»

Σχετικά με το άνοιγμα των Λυκείων ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι προτιμά οι μαθητές να βρίσκονται στα σχολεία αφού θα έχουν κάνει και τεστ παρά οι μαθητές να βρίσκονται μεταξύ τους εκτός σχολείου.

«Εγώ δεν μπορώ να κατανοήσω τη διαφορά να ανοίξει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές», τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η επιτροπή δεν μπορεί να κάνει και πολλά η κυβέρνηση γιατί μπορεί να κατηγορηθεί.

Χαρακτήρισε προτεραιότητα να βγει ο κόσμος από τα σπίτια του, με άνοιγμα κλειστών παραλιών ενώ εξέφρασε την άποψη ότι και η λειτουργία της εστίασης θα βοηθούσε. Όπως είπε θα μετέφερε την «ευθύνη» της τήρησης των μέτρων στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τους αστυνομικούς στις πλατείες.

Στο καλό σενάριο, «το Πάσχα θα έχουμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα», εκτίμησε ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, ενώ εξήγησε ότι η μετάδοση του ιού δεν μειώνεται τόσο γρήγορα και συνεπώς σε τρεις εβδομάδες «δεν περιμένει κανείς ότι θα γίνουν θαύματα».

Τι θα γίνει το Πάσχα

Για το Πάσχα στο χωριό είπε ότι «δεν μπορεί να πει ότι είναι απόλυτα ασφαλές αλλά δεν μπορώ να σας πω, πως δεν θα δουλέψει», ανέφερε ο κ. Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι «γίνεται να κάνουμε ένα καλύτερο Πάσχα από πέρσι, – χωρίς να είναι αυτό που κάναμε το 2019, με συστάσεις για το μέγεθος των συγκεντρώσεων των πολιτών αλλά και τεστ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ