Lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις για τα Λύκεια – Αυτό είναι το σχέδιο

Τι θα γίνει με τα δημοτικά

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων  και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την προσεχή Δευτέρα 12/4. Σήμερα, Τετάρτη 7/4 συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων, και σύμφωνα με πληροφορίες θα εισηγηθεί το άνοιγμα μόνο της Γ΄Λυκείου (12 Απριλίου).

Βασικό σημείο είναι να διενεργούν υποχρεωτικά self test, εκπαιδευτικοί και μαθητές 24 ή 48 ώρες πριν εισέλθουν στο χώρο, και βέβαια να φέρουν μαζί τους την σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Τι γίνεται με τα self test

  • υποχρεωτικά
  • για εκπαιδευτικούς
  • μαθητές Λυκείου (σε πρώτη φάση)
  • στα τέλη της εβδομάδας θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων περίπου δυο εκατομμύρια

Ποιο είναι το σχέδιο

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιστρέψουν σε πρώτη φάση οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, και αυτή η επιστροφή είναι κρίσιμη καθώς δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, και παραμένει άγνωστο εάν μπορούν να διενεργηθούν, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν τούς βοήθησε μαθησιακά. Τα Γυμνάσια αποκλείεται να ανοίξουν παράλληλα με την Γ΄Λυκείου. Πιθανότατα οι μαθητές του Γυμνασίου να επανέλθουν στα θρανία μαζί με τους μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου.

Πότε ανοίγουν τα Δημοτικά

Αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία, φαίνεται πως όλα συγκλίνουν στο ότι θα ήταν πιο ασφαλές να μετατεθεί το άνοιγμά τους για μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This