Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Lockdown: Σήμερα οι αποφάσεις για τα Λύκεια – Αυτό είναι το σχέδιο

Τι θα γίνει με τα δημοτικά

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα των σχολείων  και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία την προσεχή Δευτέρα 12/4. Σήμερα, Τετάρτη 7/4 συνεδριάζει η Επιτροπή των επιστημόνων, και σύμφωνα με πληροφορίες θα εισηγηθεί το άνοιγμα μόνο της Γ΄Λυκείου (12 Απριλίου).

Βασικό σημείο είναι να διενεργούν υποχρεωτικά self test, εκπαιδευτικοί και μαθητές 24 ή 48 ώρες πριν εισέλθουν στο χώρο, και βέβαια να φέρουν μαζί τους την σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Τι γίνεται με τα self test

  • υποχρεωτικά
  • για εκπαιδευτικούς
  • μαθητές Λυκείου (σε πρώτη φάση)
  • στα τέλη της εβδομάδας θα βρίσκονται στα ράφια των φαρμακείων περίπου δυο εκατομμύρια

Ποιο είναι το σχέδιο

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιστρέψουν σε πρώτη φάση οι μαθητές της Γ΄Λυκείου, και αυτή η επιστροφή είναι κρίσιμη καθώς δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, και παραμένει άγνωστο εάν μπορούν να διενεργηθούν, καθώς η τηλεκπαίδευση δεν τούς βοήθησε μαθησιακά. Τα Γυμνάσια αποκλείεται να ανοίξουν παράλληλα με την Γ΄Λυκείου. Πιθανότατα οι μαθητές του Γυμνασίου να επανέλθουν στα θρανία μαζί με τους μαθητές της Α΄και Β΄Λυκείου.

Πότε ανοίγουν τα Δημοτικά

Αναφορικά με τα δημοτικά σχολεία, φαίνεται πως όλα συγκλίνουν στο ότι θα ήταν πιο ασφαλές να μετατεθεί το άνοιγμά τους για μετά το Πάσχα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ