«Φύλλο και φτερό» το κινητό, ο υπολογιστής και τα social media του Λιγνάδη

Επιτέλους διατάχθηκε άρση απορρήτου

Must Read

Παρά το γεγονός ότι σε υποθέσεις που αφορούν βιασμό ανηλίκων προβλέπεται διαταγή για άμεση άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του κατηγορούμενου, η απόφαση στην περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη καθυστέρησε, όπως και η διαταγή για έρευνα των αστυνομικών αρχών στο διαμέρισμά του.

Σχεδόν δύο μήνες μετά την σύλληψη του πρώην βασιλιά του Εθνικού Θεάτρου, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατα συρροή, δόθηκε επιτέλους το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η άρση απορρήτου.

Φωτογραφίες και συνομιλίες που έχουν διαγραφεί

Η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει «φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα του γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού, ενώ θα ψάξει ενδελεχώς τα ψηφιακά αρχεία, τους υπολογιστές του αλλά και τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον θα προσπαθήσουν να επανακτήσουν δεδομένα που μπορεί να έχουν διαγραφεί, φωτογραφίες, συνομιλίες, emails και ηχογραφημένα μηνύματα. Οι αστυνομικοί θα έχουν πρόσβαση ακόμα και στα αρχεία του που έχει αποθηκεύσει στο icloud προκειμένου να εντοπίσουν στοιχεία τα οποία θα είναι κρίσιμα για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα του για εξαίρεση της ανακρίτριας που υπέβαλλε ο δικηγόρος του Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για προσπαθεια παρακώλυσης της ανακριτικής διαδικασίας αλλά και εκφοβισμό.

Την ίδια στιγμή, οι κυπριακές αρχές εξετάζουν την καταγγελία ενός 23χρονου άνδρα ο οποίος δηλώνει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στα 15 του, όταν τον συνάντησε σε θεατρική παράσταση που σκηνοθετούσε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This