Δευτέρα 26/7/2021

Νέες βεβαιώσεις κίνησης για ελεύθερους επαγγελματίες σε ισχύ από σήμερα

Οι εν λόγω βεβαιώσεις έχουν ισχύ μέχρι και 14 ημέρες

Σε ισχύ από σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου, οι νέες βεβαιώσεις κίνησης για ελεύθερους επαγγελματίες – επιτηδευματίες, αυτοαπασχολούμενους και μέλη οργάνων διοίκησης, χάρη στις οποίες και θα μπορούν να μετακινούνται «ελεύθερα» μέχρι τις 22 Απριλίου. 

Οι βεβαιώσεις χορηγούνται ηλεκτρονικά, ως συνήθως, και έχουν ισχύ (έως) 14 ημέρες. Όπως γνωστοποιεί το Υπουργείο Εργασίας, οι βεβαιώσεις κίνησης που θα εκδίδονται μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 8/4/2021 έως και 30/4/2021, έχουν λήξη ισχύος την 30ή/4/2021.

Υπενθυμίζεται ότι δεν χορηγείται βεβαίωση κίνησης σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, τηλεργασία και νόμιμη άδεια. Οι κλειστές επιχειρήσεις με εντολή δημόσιας αρχής, βάσει ΚΑΔ, μπορούν να χορηγούν τις αντίστοιχες βεβαιώσεις μόνο σε όσους εργαζόμενους απασχολούνται σε επιτρεπόμενες δραστηριότητές τους.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ