Πέμπτη 29/7/2021

Μικρή ύφεση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Αττικής, χωρίς επιβάρυνση η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου

«Η κορύφωση διαφαίνεται στη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου»

Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης ανέφερε για την ανάλυση των λυμάτων της Αττικής πως παρότι το ιικό φορτίο είναι σταθερά υψηλό, την τελευταία εβδομάδα έχουμε μια μικρή ύφεση η οποία ελπίζει να συνεχιστεί, ώστε να γίνει τάση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα κρούσματα τα θα παραμείνουν σε υψηλά νούμερα και την επόμενη εβδομάδα: «Το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής είναι σταθερά υψηλό τους τελευταίους 2 μήνες. Η κορύφωση του διαφαίνεται στη δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου. Ωστόσο, αυτή η εβδομάδα παρατηρείται μια μικρή ύφεση, η οποία όμως για να γίνει τάση θα πρέπει να συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα».

Σε ότι αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αυτό δεν φαίνεται να έχει φέρει κάποια επιβάρυνση στο ιικό φορτίο μέχρι στιγμής και όπως σχολίασε ο κ. Θωμαΐδης «μένει να δούμε τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα με το άνοιγμα των σχολείων».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ