Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: «Υπερτιμημένο το self test, σφίγγεται το στομάχι μας με τις εικόνες συνωστισμού» (video)

«Ο καλός καιρός βοηθά το Πάσχα, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η τήρηση μέτρων»

Must Read

Οι εικόνες συνωστισμού από το Σάββατο σε εμπορικούς δρόμους της χώρας, μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου προβληματίζουν έντονα τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ο οποίος τόνισε πως είναι ακριβώς αυτό που ήθελαν να αποφύγουν. 

«Σφίγγεται το στομάχι μας, αυτό ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε για αυτό ακριβώς υπήρχε η πρόβλεψη για τρίωρα ραντεβού για ραντεβού στα μαγαζιά» είπε, νωρίτερα σήμερα το πρωί σε εκπομπή του OPEN.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε τον φόβο ότι η Μεγάλη Δευτέρα θα είναι πολύ δύσκολη για όλους μας. «Κάνω έκκληση τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες ρυθμίσεις να μην τις εξαντλούμε. Αυτές οι εικόνες μετά από μερικές εβδομάδες θα αφήσουν αποτύπωμα. Προσπαθούμε να το αντέξουμε αυτό το άνοιγμα. Αυτή τη στιγμή οι κλίνες είναι σε πολύ υψηλό ποσοστό κατειλημμένες. Αν έχουμε περαιτέρω αύξηση για ανάγκη για νοσηλείες θα έχουμε και παράπλευρες απώλειες από ανθρώπους που δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν» σημείωσε.

«Υπερτιμημένο το self test»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρθηκε και στα self test και στο άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας πως παρουσιάζεται υπερτιμημένο, στηρίζοντας την πεποίθησή του στο γεγονός ότι έχει τρεις βασικές αδυναμίες. «Είναι επαρκές επικουρικά, όχι από μόνο του, η σωστή λήψη είναι δυσάρεστη και είναι αναγκαία η ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος» εξήγησε.

«Το αποτύπωμα της λειτουργίας των λυκείων θα το δούμε τη Μεγάλη Δευτέρα. Δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει από που προέρχονται οι περισσότερες μολύνσεις, όλες οι δραστηριότητες συμβάλλουν. Είμαστε σε ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να μην μας καταβάλλει η κόπωση. Το 1919 στα τέλη ενός 3ου πανδημικού κύματος υπήρξε κόπωση και ακολούθησε ένα τέταρτο κύμα πολύ χειρότερο. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε ή ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας», υπογράμμισε.

«Ο καλός καιρός βοηθά το Πάσχα, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η τήρηση μέτρων»

Ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε αναφορά και στο Πάσχα σημειώνοντας πως εκείνο το διάστημα θα ήθελε 5.500 οικογένειες που αγωνιούν τώρα, να είναι λιγότερες, 800 άνθρωποι που παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή, να είναι λιγότεροι, οι χιλιάδες γιατροί που παλεύουν 13 μήνες να έχουν μια μικρή έστω ανάπαυλα. «Ο καλός καιρός βοηθά, αλλά χρειάζεται να συνεχιστεί η τήρηση μέτρων» είπε.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΙΣ έκανε λόγο και για το εμβόλιο της Astrazeneca, σημειώνοντας ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται σε άτομα άνω των 30 ετών. «Θα πρέπει να εμπιστευτούμε τα εμβόλια και να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς, είναι πολύ κομβικό» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This