Κυριακή 9/5/2021

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το… πείραμα: Στο νησί των ιπποτών «δοκιμαστικά» 189 Ολλανδοί τουρίστες! (video)

Θα μείνουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα και ως τότε δεν θα βγουν καθόλου από το ξενοδοχείο τους

Πάτησαν… Ρόδο οι 189 τουρίστες από την Ολλανδία, οι οποίοι συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα τουρισμού που γίνεται σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση.

Οι 189 Ολλανδοί τουρίστες, όλοι τους αρνητικοί στο μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό που έκαναν πριν απογειωθούν, κατέφθασαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου στις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας, με πτήση της αεροπορικής εταιρείας Transavia και μεταβήκαν στο ξενοδοχείο, όπου και θα διαμείνουν τις επόμενες ημέρες, στους κοινόχρηστους χώρους του οποίοι και θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα.

Όλοι τους θα υποβληθούν σε νέο μοριακό τεστ τρεις ημέρες πριν φύγουν, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας αναχώρησής τους από το νησί θα κάνουν και rapid tests, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα τους, όπου και θα μπουν σε καραντίνα για 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν θα επιτρέπεται να βγουν για να πάνε ούτε καν μέχρι την παραλία που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Θα μπορούν, όμως, να κολυμπήσουν στις πισίνες και να επισκεφθούν τα εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Οι διακοπές των Ολλανδών τουριστών στη Ρόδο ξεκίνησαν σήμερα, και, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ