Δευτέρα 10/5/2021

Γεωργιάδης: «Μετά το Πάσχα θα ανοίξουμε την εστίαση»

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση όσων έχουν κλειστά καφέ και εστιατόρια θα είναι έτοιμη μέχρι 10 Μαΐου

Αισιόδοξος ότι η εστίαση θα ανοίξει κανονικά λίγο μετά τον εορτασμό των ημερών του Πάσχα, εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι, την ίδια περίοδο θεωρεί ότι θα λειτουργεί και το λιανεμπόριο με τους παλαιούς του ρυθμούς.

«Αισιοδοξώ ότι ο Μάιος θα είναι ο μήνας επιστροφής στην κανονικότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Θα προηγηθεί η εστίαση του τουρισμού»

Ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά ότι «η εστίαση με τραπέζια σε εξωτερικούς -φυσικά- χώρους θα ανοίξει και ίσως προηγηθεί λίγο του τουρισμού», προσθέτοντας ότι «μετά το Πάσχα θα μπορούμε να ανοίξουμε εάν η εξέλιξη της πανδημίας είναι ομαλή».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πλατφόρμα για την επιδότηση στην εστίαση πιθανότατα να είναι έτοιμη μέχρι 10 Μαΐου.

Λιανεμπόριο και self test

«Στο λιανεμπόριο υπάρχει ένας αγώνας δρόμου που κάνει η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να ενταθεί στην διαδικασία των self test. Στην περίπτωση που αυτό επιτευχθεί τις επόμενες μέρες είναι εφικτό -ενδεχομένως την Δευτέρα- να υπάρχει περαιτέρω άνοιγμα του κλάδου με τον περιορισμό του SMS των τριών ωρών και όλων των μέτρων προστασίας χωρίς click inside» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ