Κυριακή 9/5/2021

Καταρρακωμένος ο Δημήτρης Άνθης περιμένει απάντηση αν το πτώμα ανήκει στον Στάθη: «Έδωσα DNA»

Δεν μπορεί να αναγνωριστεί το πτώμα - Δέκα ολόκληρες μέρες θα χρειαστεί να περιμένει για να μάθει αν η σορός ανήκει στον αδερφό του

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση εξαφάνισης του 33χρονου Στάθη Άνθη μετά τον εντοπισμό ενός πτώματος στην περιοχή όπου ζούσε και εργαζόταν, στο Bigbury-on-Sea στο Ντέβον της Αγγλίας.

Η είδηση ότι ένα πτώμα εντοπίστηκε από την ακτοφυλακή να επιπλέει στη θάλασσα το βράδυ της Τρίτης, έχει προκαλέσει σοκ στην οικογένεια του Στάθη αλλά και τον αδερφό του Δημήτρη Άνθη, ο οποίος βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, προκειμένου να βοηθήσει στις έρευνες εντοπισμού του.

Οι αρχές ειδοποιήσαν την οικογένεια για τον εντοπισμό της σορού και κάλεσαν τον αδερφό του να δώσει δείγμα DNA καθώς το πτώμα που πιθανότατα βρισκόταν αρκετές μέρες μέσα στο νερό, βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη και δεν μπορεί να αναγνωριστεί.

Έως και δέκα μέρες μέχρι να λάβει την απάντηση

Μιλώντας στα τοπικά μέσα, ο Δημήτρης Άνθης δήλωσε πριν λίγη ώρα: «Είμαι καταρρακωμένος. Έδωσα δείγμα DNA σήμερα το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα του Islington για να δω αν ταιριάζει με το σώμα που έχει βρεθεί. Μου είπαν ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 10 ημέρες για τα αποτελέσματα».

Ο Δημήτρης Άνθης είχε ταξιδέψει στην Αγγλία όμως τις πρώτες μέρες δεν μπορούσε να κάνει έρευνα για τον αδερφό του λόγω των περιοριστικών μέτρων: «Από τότε που τελείωσε η καραντίνα, έχω κάνει έρευνα. Έχω πάει στο νησί και μίλησα με τον διευθυντή του ξενοδοχείου καθώς και με την αστυνομία. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ένα από τα μέλη του προσωπικού τον είδε τελευταία τη Δευτέρα το πρωί της 8ης Μαρτίου, περίπου στις 4.30πμ. Τον είδε να βγαίνει από ένα παράθυρο στο ισόγειο όπου ζούσε και δεν ξέρει γιατί εξαφανίστηκε έτσι. Μου είπαν πριν ότι είχε πάει στο Πλίμουθ για το Σαββατοκύριακο με έναν φίλο που τον έφερε πίσω στο νησί στις 4 το πρωί. Γιατί επέστρεψε εκείνη τη στιγμή δεν ξέρω. Δεν έχω τις απαντήσεις».

Ο Δημήτρης Άνθης μίλησε με τον αδερφό του τρεις μέρες πριν εξαφανιστεί: «Ήταν εντάξει, αλλά είπε ότι ήταν λίγο αγχωμένος για την καραντίνα και μου είχε πει ότι ζοριζόταν. Του είπα ότι βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα. Αν έκρυβε κάτι από εμένα ή την οικογένειά μου, δεν το ξέρω».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ