Κυριακή 9/5/2021

Και ξαφνικά θυμήθηκαν τα… escape rooms!

Για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία τους θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, αφού προηγηθεί γνωμοδότηση της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων

Το θέμα των escape rooms και πώς αυτά θα επαναλειτουργήσουν, εν όψει του επερχόμενου ανοίγματος επιπλέον δραστηριοτήτων στη χώρα μας, τέθηκε «επί τάπητος» στη Βουλή.

Ειδικότερα, τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιδιώκει να αντιμετωπίσει την απουσία ειδικού κανονιστικού πλαισίου αναφορικά με τα escape rooms, κυρίως σε σχέση με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, με την εν λόγω τροπολογία ορίζεται πως για τα ζητήματα που αφορούν τις προδιαγραφές και τη λειτουργία «χώρων αναψυχής και επιχειρήσεων, με αντικείμενο δραστηριότητας την παροχή υπηρεσιών ζωντανής διαδραστικής ψυχαγωγίας, που συνίσταται στη διαφυγή από θεματικά δωμάτια, μέσω της επίλυσης γρίφων και της αντιμετώπισης νοητικών και άλλων προκλήσεων (escape rooms)», θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, για την οποία προηγουμένως θα γνωμοδοτήσει η Επιτροπή Προστασίας Ανηλίκων.

Η γνώμη της Επιτροπής θα αφορά την προστασία της ψυχικής υγείας των ανήλικων καταναλωτών. Η επιτροπή θα πρέπει να απαντήσει αιτιολογημένα εντός 30 ημερών, διαφορετικά η απόφαση εκδίδεται χωρίς αυτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ