Lockdown: Ποιες δραστηριότητες ανοίγουν τη Δευτέρα 19/4 – Πότε σταματάμε να στέλνουμε sms στο 13033

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ανοίξει ο τουρισμός θα αρθούν και οι απαγορεύσεις

Must Read

Στα μέσα της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί το άνοιγμα εμπορικών κέντρων, κέντρων αισθητικής και των φροντιστηρίων – για τους μαθητές του Λυκείου. Ημερομηνία-«κλειδί» είναι η ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Οι ΜΕΘ ασφυκτιούν, αλλά ξαφνικά ο πρωθυπουργός τα ανοίγει όλα!

Και ενώ ο σχεδιασμός της κυβέρνησης εδώ και έναν χρόνο περιελάμβανε απανωτά lockdown και ένα σωρό απαγορεύσεις, ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να τα ανοίξει όλα μέσα σε ένα μήνα.

Ο τουρισμός είναι προαποφασισμένο ότι θα ανοίξει στα μέσα του επόμενου μήνα, και έτσι για τα… «μάτια του κόσμου», πρέπει να προβεί η κυβέρνηση στο άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων της ελληνικής αγοράς. Άραγε, η περίφημη επιτροπή των Λοιμωξιολόγων τώρα δεν πιστεύει ότι θα έχουμε διασπορά του ιού; Τελικά ποιος αποφασίζει; Κυβέρνηση ή Επιτροπή;

Πότε ανοίγει ο τουρισμός

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 14η Μαΐου θα ανοίξουν οι τουριστικές δραστηριότητες. Και έτσι, αν ανοίξουν τότε, αυτό σημαίνει ότι τόσο οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις όπως και άλλοι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένης και της αποστολής SMS στο 13033, πιθανότατα να σταματήσουν.

Τι ανοίγει τη Δευτέρα 19 Απριλίου

  • εμπορικά κέντρα
  • κέντρα αισθητικής
  • φροντιστήρια αποκλειστικά για τους μαθητές του Λυκείου

Πότε ανοίγει κανονικά το λιανεμπόριο

  • από το Σάββατο 24 Απριλίου
  • δρομολογείται η πλήρης απελευθέρωσή του
  • οι καταναλωτές θα ψωνίζουν κανονικά
  • χωρίς click away, click in shop, click inside

Τι θα γίνει το Πάσχα

Άγνωστο παραμένει αν θα ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για τις ημέρες του Πάσχα. Ειδικοί και λοιμωξιολόγοι έχουν χωριστεί στα δύο. Άλλοι λένε ότι «πρέπει να ανοίξουν και να πάει ο κόσμος στα χωριά του», άλλοι πάλι ότι «αποτελεί λάθος κίνηση και θα φέρει περισσότερα κρούσματα».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός στις τελευταίες του δηλώσεις φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από το θέμα, και ανέφερε ότι αναμένει τις συστάσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Υπάρχει πάντως, η πιθανότητα να επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση, με την προϋπόθεση ότι θα έχει προηγηθεί self test.

Πότε ανοίγει η εστίαση

Κυβέρνηση και υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτονται το άνοιγμα της εστίασης ή στις 4 ή στις 10 Μαΐου, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με τραπεζάκια, self test για τους εργαζόμενους και αυστηρούς κανόνες λειτουργίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This