Δευτέρα 17/5/2021

Παγώνη για Πάσχα: «Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι αποφάσεις για τις μετακινήσεις – Δύσκολα τα πράγματα»

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επέμεινε ότι «αν θέλουμε να έχουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι, πρέπει να κάνουμε υπομονή»

Χωρίς πολλές προσδοκίες εμφανίστηκε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ συνέστησε στον κόσμο «να κάνει υπομονή και να περιμένει την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων».

«Και φέτος θα κάνουμε ένα… διαφορετικό Πάσχα»

«Ηρεμήστε όλοι με το Πάσχα στο χωριό. Τα κρούσματα, τους διασωληνωμένους και τους θανάτους τα είδατε. Το σύστημα έχει πιεστεί. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα κάνουμε διαφορετικό Πάσχα, θα πάμε στις εκκλησίες στους προαύλιους χώρους με μάσκες και αποστάσεις, αλλά την τελευταία εβδομάδα θα κριθεί το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, γιατί με 819 διασωληνωμένους είναι δύσκολο», είπε με νόημα η κ. Παγώνη.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε «ιδιαίτερα κρίσιμη και από τις δυσκολότερες». «Ο κόσμος έχει μπερδευτεί και με τους εμβολιασμούς. Καταλαβαίνουμε την ψυχική πίεση που έχουν και ότι θέλουν να ξεφύγουν αλλά πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αν θέλουμε να κάνουμε ένα διαφορετικό καλοκαίρι.

Θα φανεί μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη – Μεγάλη Τετάρτη πώς έχουν εξελιχθεί τα πράγματα. Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα είναι δύσκολο κάποιος να πει ότι μπορείτε να φύγετε. Όπως και να έχει, ο κόσμος θα μπορεί να βγει, θα μπορεί να πάει από δήμο σε δήμο, δε θα είναι όπως πέρυσι, να είμαστε κλεισμένοι μέσα», πρόσθεσε η η κ. Παγώνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ